Güncel

Boğaziçi'nde ‘bundan sonrası hepimizde' yürüyüşü

Boğaziçi Üniversitesi'nde direniş sürüyor. Güney Kampüs'te yapılan "Bundan sonrası hepimizde" yürüyüşünde; baskılara rağmen direnişin süreceği vurgulandı.

4 Mart 2021 Saat: 07:53
Boğaziçinde ‘bundan sonrası hepimizde yürüyüşü
Boğaziçi'nde ‘bundan sonrası hepimizde' yürüyüşü

"Kayyumsuz, saraysız, sömürüsüz bir dünya kuracağız", "Hayal gücü iktidara" ve "Kayyumlara karşı bundan sonrası hepimizde" pankartlarıyla Güney Kampüsü'nde yürüyüş yapan öğrenciler; ne kayyum rektörlere, ne işbirlikçi güvenliğe teslim olacaklarını haykırdı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bundan sonrası ODTU'de, bundan sonrası İstanbul Üniversitesi'nde, bundan sonrası LGBTİ+'larda, bundan sonrası kadınlarda, bundan sonrası Maltepe'de Kadıköy'de greve çıkan işçiler de, bundan sonrası direnen emekçilerde, bundan sonrası belediyesi ve iradesine kayyum atanan Kürt halkında, bundan sonrası katledilen Alevilerde. Birleşerek ‘hepimiz oradaydık' diyoruz."

Tutuklamaların ardından açılan yeni soruşturmalar ve gözaltılara rağmen vazgeçilmeyeceği kaydedilen konuşmada; ne kayyum rektörlere ne işbirlikçi güvenlikçilere de ne de artan saldırılara karşı mücadelene vazgeçileceği kaydedildi. 

Müzik ve alkışlarla yapılan yürüyüşte sık sık, "YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak", "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" ve "Homofobik rektör istemiyoruz" sloganları yükseldi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız