Güncel

"Borçtan hareket edemiyoruz...Sorunları dayanışma ile aşmak istiyoruz"

Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, belediyenin gelecek 2 yılının kayyım döneminden kalan borçlarla kayıp haline getirildiğini söyledi. Maçoğlu, bunun çözümünün de dayanışmayla bulunacağını belirtti.

6 Ağustos 2019 Saat: 11:38
"Borçtan hareket edemiyoruz...Sorunları dayanışma ile aşmak istiyoruz"
"Borçtan hareket edemiyoruz...Sorunları dayanışma ile aşmak istiyoruz"

Cumhuriyet'ten Tuğba Özer'in sorularını yanıtlayan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu şunları dile getirdi:

"Gerçekten de kayyımdan sonraki yönetimi çalışamaz hale getiren borçlarla karşı karşıya bırakıldık. Sadece kayyım döneminde 33 milyon lira borçlanmaya gidilmiş. Bu bile belediyenin çalışma alanının engellenmesi ve çalışamaz hale getirilmesi anlamına geliyor. Kayyımlar tarafından yapılan yerlere baktığınızda çok fazla sokağa dokunulmamış, yol yapılmamış. Bazı yerlere park, bahçe yapılmış. Borçlanma da zaten bunlar üzerine.

Başka kamu kurumlarının yapması gereken işler belediye tarafından yapılmış. Örneğin karayollarının ışıklandırılmasının belediye tarafından yapılmış olmaması lazım. Belediye 2 yıl durdurulacak şekilde borçlandırılmış, hareket edemiyoruz. Bırakın onları işçi maaşlarını, çalışanların özlük haklarını verecek durumda değiliz. Ama biz buna dair birkaç çalışma planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunları açıklayacağız. Özellikle dayanışma üzerinde bir çalışma yürütmek istiyoruz. Belediyenin de üreteceği projelerle bu iki yılı hareket ettirme gibi bir çabamız var.

Maçoğlu önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi düşündükleri projelere ilişkin ise şunları ifade etti:

Belediye kendi işlerini zaten yapacak. Kent estetiğini, kültürel çalışmalarını yapacak. Bu zaten belediyenin görevi. Biz belediyenin yapması gereken asli çalışmalar dışındakileri önemsiyoruz. Ve onu da kendi göreviymiş gibi görmesini. Bu anlamda önümüzdeki dönemi göreceksiniz. Biz yapmadan bir şeyi yapacağız demeyiz. Önce yapıp sonra konuşacağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız