Ekonomi

Borcuna en sadık il Ardahan oldu

Ardahan, yüzde 1,72 olan takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranıyla geçen yıl borcuna en sadık il oldu. Geçen yıl kredisini geri ödemede en başarısız il ise Zonguldak oldu.

15 Şubat 2016 Saat: 09:47
Borcuna en sadık il Ardahan oldu
Borcuna en sadık il Ardahan oldu

Radikal'in haberine göre,Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, geçen yıl Türkiye'de takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranının en düşük olduğu il Ardahan çıktı. Buna göre Ardahan, kredi geri ödemede en başarılı il oldu.Söz konusu kentin takipteki alacakları ise 12 milyon 181 bin lira olarak gerçekleşti. Bu anlamda Ardahan'ı Gümüşhane takip etti. Takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranının yüzde 1,79 olduğu Gümüşhane'nin takipteki alacakları 15 milyon 510 bin lira oldu. Gümüşhane'nin ardından yüzde 1,82 ile Kırşehir, yüzde 1,85 ile Çankırı, yüzde 1,97 ile de Siirt geldi.

EN BAŞARISIZ ZONGULDAK

Geçen yıl kredisini geri ödemede en başarısız il ise Zonguldak oldu. 303 milyon lira civarında takipteki alacağı olan kentin, bu alacaklarının toplam nakdi krediye oranı yüzde 5,72 olarak gerçekleşti. Zonguldak'ı yüzde 5,67 ile Adana takip etti. Adana'nın ardından yüzde 5,23 ile Diyarbakır, yüzde 5,12 ile Batman, yüzde 5 ile de Tokat geldi.15 milyar 46 milyon lirayla takipteki alacak miktarı en fazla olan İstanbul ise yüzde 2,50'lik takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranı ile kredi ödemede en başarılı 15. kent oldu.Takipteki alacağı 7 milyar liraya varan Ankara'da ise söz konusu oran yüzde 3,48 olarak gerçekleşti. Böylece Ankara sıralamada 55. oldu. 3,5 milyar liralık takipteki alacağı olan İzmir ise yüzde 4,46'lık oran ile 73. sırada yer aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız