Güncel

Bozburun’u bili miyosun I Benim kahramanlarımdır bütün Bozburun kadınları

Bozburun’da yaşadığı dönemde ilginç anıları anlatan Sühendan Taşkın Mengüç, “BOZBURUN/ Bozburun’u bili miyosun” kitabını İzmir Alsancak, Yakın Kitabevi’nde imzaladı.

6 Kasım 2022 Saat: 11:13
Bozburun’u bili miyosun I Benim kahramanlarımdır bütün Bozburun kadınları
Bozburun’u bili miyosun I Benim kahramanlarımdır bütün Bozburun kadınları

İZMİR


Muğla, Marmaris ilçesine bağlı geçmişte bir belde olan ve bugün mahalle statüsünde olan Bozburun’da yaşadığı dönemde ilginç anıları anlatan  Sühendan Taşkın Mengüç, “BOZBURUN/ Bozburun’u bili miyosun” kitabını İzmir Alsancak, Yakın Kitabevi’nde imzaladı.

İmza gününde okurlar ile söyleşen Sühendan Taşkın Mengüç, 1980’li yıllarda görüp tutkuyla sevdiği Bozburun’u ve Bozburunluları bugüne taşıyor. Yıllar öncesinin sakin köyünü, çalışkan insanlarını yalın bir dille anlatıyor.

Açıklama yok.

Mengüç, kitabı için “Son otuz yılda Bozburun süratle öyle büyük bir değişim yaşadı ki Bozburun’a 1986’da yerleşmiş bir yabancı olarak eski günlere özlem duyup bu değişimden ve geleneklerin kaybolmasından korkup darağacımdakileri yazma gereği duydum.O günlerin hatırlanması, yazılmayan sözlü tarihe ait bir belge kalması için uzun zamandır biriktirdiğim anıları kayda geçirmem gerektiğini düşündüm.Yazdığım şahısları seçerken amacım onlara bir güzelleme yapmak değil, tek ve benzerlerinin olmaması ve ilginç olmalarıydı.”diyor.

Kitabını 55 ayrı anıdan oluşan ve son anısında BOZBURUN KADINLARI başlığı ile bitiren Sühendan Taşkın Mengüç şöyle diyor: “ Benim kahramanlarımdır bütün Bozburun kadınları. Burada Anadolunun başka yerlerinde olduğu gibi kadın erkek ayrımı yoktur. Ama mirasta hala erkek çocuk kayrılır. Kıza hep daha az pay düşer. Herkes çalışkandır da kadının yükü daha fazladır. Ancak söz hakkı daha çoktur.”

SÜHENDAN TAŞKIN MENGÜÇ KİMDİR?

Sühendan Taşkın Mengüç, Aydın doğumludur.İlk, orta,Lise öğrenimini İatanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimleri Akademisi İşletme Bölümünden mezun olmuştur.1986-1990 yıllarında Bozburun’da, 1990-1996 yılları arasında İzmir’de, 1996-2012 yılları arasında Almanya Franfurt’ta yaşamıştır.1998 yılında başladığı suluboya çalışmalarını halen sürdürmektedir.2013 yılından itibaren İzmir ve Bozburun’da yaşamaktadır.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız