Güncel

BTS İzmir Şubesi Alsancak Limanı’nın satılmasına tepki gösterdi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Alsancak Limanı’nın satılmasına karşı liman girişinde Genel Başkan Murat Oral'ın da katılımıyla bir basın açıklaması düzenledi.

19 Temmuz 2023 Saat: 07:11
BTS İzmir Şubesi Alsancak Limanı’nın satılmasına tepki gösterdi
BTS İzmir Şubesi Alsancak Limanı’nın satılmasına tepki gösterdi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Alsancak Limanı’nın satılmasına karşı liman girişinde basın açıklaması düzenledi. “Özelleştirmeye hayır. İzmir Limanı halkındır satılamaz” yazılı pankart açılan açıklamada, “Satışa hayır, limanlar bizimdir”, “İşine ekmeğine limanına sahip çık”, “Satışa hayır, demiryolu halkındır” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “Limanlarda uygulanan özelleştirme politikaları nedeniyle Türkiye, yüz milyonlarca dolar maddi zarara uğrarken, limanların devredilmesi nedeniyle gerçekleşen stratejik kayıplar da cabası. Devleti ve milleti zarara uğratarak patronları zengin etmek için elinden gelen çabayı göstermekten geri durmayanlar, yoksulun, yetimin, işçi sınıfının ve asıl mal sahibi olan tüm vatandaşların hakkını yiyorlar, geleceğimizi satıyorlar” dedi.

“ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLİYOR”

İktidarın körfez ülkeleriyle görüşerek gözünü bir kez daha İzmir Alsancak Limanı’na diktiğini ifade eden Akyol, “Limanların satılması demek üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin denizlerde başta ekonomik olmak üzere her türlü iddiasından vazgeçmesidir. Özelleştirmelerle birlikte, devlet limanların hem stratejik hem de ekonomik rolünü kullanmaktan vazgeçiyor ve her türlü kontrolü sermayeye bırakıyor” diye konuştu.

Şimdiye kadar özelleştirilen veya özel şirket haline dönüştürülen kamu kurumlarının tamamında çalışanların mağdur edildiğini hatırlatan Akyol, “Havuza alınarak farklı şehir ve kurumlarda çalıştırılan memurların sosyal düzenleri bozulmuş, gönderildikleri kurumlarda ihtiyaç fazlası personel olarak uzmanlık alanları dışında çalıştırılıp, mobbinge maruz bırakılmıştır. İşçi statüsünde çalışanlar iş güvencelerini, kadrosuz veya taşeron olarak çalışanlar ise işlerini kaybetmiştir” dedi.

“KAMU KURUMUNUN ZARAR ETTİĞİ İDDİASI GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR”

“Ülkemizde hiçbir kamu kurumunun zarar iddiası gerçekle örtüşmüyor” diyen Akyol, sözlerine şöyle devam etti; “Kurumlar zarar etmiyor zarar ettiriliyor. Yıllardır bir kuruş bile yatırım yapılmamıştır limanlara. TCDD limanlarında eski ekipman ve cihazlarla çalışma günümüzde de devam etmekte ve bir nevi zarar ettirilmesi için özellikle çaba harcanmaktadır. Limanlara yetersiz yatırım yapılması ve özellikle belli kuruluşların alt birimi olarak görülmesi, bu kuruluşların; örneğin TCDD’nin limanları üvey evlat görmesi neticesinde limanların zarar ettirildiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.”

“ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI HEP BİRLİKTE TEPKİ VERELİM”

Limanların özelleştirilmesinin devletin intiharı anlamına geldiğini söyleyen Akyol, “Buradan liman çalışanlarına sesleniyoruz. İşinize ekmeğinize çocuklarınızın geleceğine sahip çıkın. İzmirlilere ve Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz. Özelleştirmelere karşı hep birlikte tepki verelim. Çocuklarımızın geleceğine Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım. Ferman reisin ise meydanlar da bizimdir” dedi.

Eylemde bir Konuşma yapan BTS Genel Başkanı Murat Oral ise, Limanlar ile ilgili bilgiler vererek, limanların özelleştirilmesinin ülkeye bir yararı olmadığını, emekçilerin ekmeği, ülkenin geleceği ile oynanması anlamına geldiğini vurgulayıp iktidara  bu tutumundan vazgeçmesi için çağrıda bulundu. İzmir halkına da çağrıda bulunan Oral, Limanınıza sahip çıkın, sermayeye, bir avuç çıkarcıya peşkeş çekilmesine izin vermeyin, veremeyiz' dedi.

KESK İzmir Şubeler Platformu Sözcüsü Mustafa Güven de Limanların özelleştirilmesine karşı bir konuşma yaptı.

Açıklama yok.

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Açıklama yok.

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız