Güncel

BTS İzmir Şubesi: Bize karşı düşman hukuku uygulanıyor

BTS İzmir Şubesi, TCDD'de yaşanan sürgünlere ve özelleştirmelere karşı Alsancak Gar önünde eylem ya

13 Temmuz 2021 Saat: 01:28
BTS İzmir Şubesi: Bize karşı düşman hukuku uygulanıyor
BTS İzmir Şubesi: Bize karşı düşman hukuku uygulanıyor

BTS İzmir Şubesi, baskı, sürgün ve kamu kurumlarının özelleştirilmesine karşı Alsancak Gar önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

26. hafta basın açıklamasına BTS Genel Merkez Basın Yayın Sekreteri Faik Kaltuk, KESK bileşenlerinin yöneticileri ve demiryolu emekçileri katıldı. 

Eylemde basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter'i anarak konuşmasına başladı.

TCDD Taşımacılık A.Ş'de sınavda en yüksek puanı alan üyelerinin mülakatta elenmesine tepki gösteren Akyol, Baskıcı ayrımcı devlet kurumlarını partizanlaştıran zihniyete asla teslim olmayacağız" dedi.

TCDD yönetiminin düşman hukuku uyguladığını ifade eden Akyol, "Yargı süreci devam ederken bizlerin sürgünlerden geri dönme ihtimali varken ısrarla lojmanlardan çıkmamız yönünde baskı yapmakta hatta kolluk kuvvetleri ile çıkartmak istemektedirler. Ama aynı koşullarda bulunan Memur-Sen Şube Başkan yardımcısına ise hiçbir şey denmemektedirler. Bu tam anlamıyla ayrımcılıktır görevi kötüye kullanmaktır. Biz işte bunun için TCDD yönetimine yandaş diyoruz" diye konuştu.

Akyol, "Bizler buradan bir kere daha ilan ediyoruz ki, baskılara sürgünlere liyakatsiz atamalara karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İşimize aşımıza çalıştığımız kuruma sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hukuku, adaleti, barışı, laikliği, demokrasiyi kazanmak için sokak sokak, meydan meydan, işyeri işyeri kol kola, omuz omuza demokratik mücadele hakkımızı kullanacağız" diye belirtti.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir Türker Demirci dahil 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 3 kişi, çocuk, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız