Güncel

BTS İzmir Şubesi'nden sürgünlere karşı mücadele çağrısı

Baskı ve sürgünlere karşı başlatılan oturma eyleminin yedinci haftasında BTS İzmir Şubesi, "Bu hukuksuz uygulamalar sonlandırılmalı, üye yönetici ve temsilcilerimiz eski görev yerine derhal iade edilmelidir" dedi.

23 Şubat 2021 Saat: 01:38
BTS İzmir Şubesinden sürgünlere karşı mücadele çağrısı
BTS İzmir Şubesi'nden sürgünlere karşı mücadele çağrısı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, sürgünlere ve baskılara karşı oturma eylemlerini sürdürüyor. Eylemlerinin 7. haftasında Alsancak Gar önünde bir araya gelen BTS üyeleri, "Sürgünler baskılar bizi yıldıramaz", "Liyakatsiz atama ölüm demektir" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şubesi Hukuk sekreteri Necat Sezginer, geçtiğimiz hafta Biçerova Garda yaşanan iş kazasında soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak "Biliyoruz ki bu kazaların asıl sebebi, sermayedarların işlerinin kesintisiz yürümesi adına alınmayan önlemler, personel üzerinde yaratılan baskılardır, liyakatsiz yöneticiler ve sermaye çarkının her şeye rağmen dönmesinin istenmesidir" dedi.

Geçtiğimiz hafta Haydarpaşa Dayanışması aktivistlerinden Tugay Kartal'ın İzmit'e sürgün edilmesine yargının "dur" dediğini söyleyen Sezginer, "Tüm arkadaşlarımız eski görev yerlerine dönecek. Biz döneceğiz ve bizleri sürgüne gönderenler bu utancı hep yaşayacak" diye konuştu. Sezginer son olarak sürgünlere ve dayatmalara boyun eğmeyeceklerini söyleyerek, "TCDD Genel Müdürlüğünü uyarıyoruz. Bu hukuksuz uygulamalar sonlandırılmalı, üye yönetici ve temsilcilerimiz eski görev yerine derhal iade edilmelidir" dedi.

Eylemde konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş ise İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında açılmış olan davalara tepki göstererek, "Ne Eren Keskin ne de Şebnem Korur Fincancı bu haklı insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyecek. Diğer tarafta HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen ceza Yargıtay tarafından onaylandı ve böylece vekilliği düşürülmüş oldu. İnsan hakları, barış ve demokrasi mücadelesini savunanlara selam olsun, KESK İzmir olarak verilen bu cezaları tanımıyoruz" diyerek mücadele vurgusu yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız