Güncel

BTS: “Kazanın sorumluları bulunmalı ve cezalandırılmalıdır”

BTS, Kırklareli'de TCDD’ye ait trafo merkezinde çalışma yaparken yüksek gerilime kapılıp yaralanarak Gültekin Ulus ile ilgili açıklamada bulundu.

12 Ocak 2018 Saat: 15:22
BTS: “Kazanın sorumluları bulunmalı ve cezalandırılmalıdır”
BTS: “Kazanın sorumluları bulunmalı ve cezalandırılmalıdır”

Demiryollarının Edirne Elektrifikasyon Şefliğinde görevli demiryolu işçisi Gültekin Ulus Çarşamba günü  Kırklareli İline bağlı Büyükmandıra beldesinde yer alan TCDD’ye ait trafo merkezinde çalışma yaparken yüksek gerilime kapılıp  yaralandı. Ağır şekilde yaralanan Ulus’un Edirne Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikasının açıklmasında, devamla;  “Yüreklerimizi dağlayan bu acı olay, iş güvenliğine, çalışma yaşamındaki mevzuata uyma konusunda ülke olarak ne kadar geri kaldığımızı hatta her geçen gün daha da gerilediğimizi bir kez daha göstermiştir. Bu tip işyerlerinde çalışan personelin muhatap olduğu enerji 154.000 Volt olup, personel; izinsiz, yetkisiz ve yüksek gerilim ehliyeti yani EKAT adlı belgesi olmadan buralara giremeyeceği gibi asla çalışma yapamaz, çalışmalara da katılamaz.”denilerek sorumluların bulunması istendi.

Demiryolu yönetiminin yanlış politikaları ve uygulamalarının bir sonucu olduğunu ifade sendika eden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İstanbul 1 Nolu Şubesi “ Ve yol yakınken TCDD yönetimi ve ilgili bakanlık bürokratları “bu acı olaydan” ders çıkartarak, bu fiyaskoya son vermeli, işyeri birleştirmelerinden vazgeçmelidirler. Aynı zamanda bu konudaki yanlış ve hukuksuz mevzuat yada taslakları geri çekilmeli/iptal edilmelidir. Bu tip acı olayların yaşanmaması için, EKAT kurslarına ilgili tüm personelin gitmesi sağlanmalı, bu tip işyerleri için Elektrik Mühendisi kadrosu ihdas edilmelidir. Aksi taktirde, bu tip yaralanmalı/ölümlü iş kazaları, bu ve diğer tüm işyerlerinde hızla artarak devam edecektir. Bu yanlış politika, demiryolu işletmecilik ve iş/işyeri güvenliğini de sıfıra indirmiştir/indirecektir. Konu hakkındaki yaptığımız bu açıklama, adli ve idari anlamda suç duyurusu niteliğini de taşımakta olup, bu olayların yaşanmasına neden olan, mevzuat açıkları yaratan, çalışanları bilmedikleri işleri yapmaya zorlayan, mevzuat dışı emirlerle iş yürüten, bu konuda kanunlara uygun uygulama yapmaktan kaçınanlar hakkında adli ve idari işlem ivedilikle başlatılmalı ve sorumluluğu olanlar cezalandırılmalıdır.”denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız