Güncel

BTS’nin sürgünlere karşı başlattığı eylem 2’nci haftasında

İZMİR - BTS’nin sürgünlere karşı başlattıkları oturma eyleminde konuşan KESK İzmir Şubesi Dönem Sözcüsü Necip Vardal, “Sürgün edilen üyelerimizin yanında olacağız. Desteklerimiz hukuksuzluk bitene kadar devam edecek” dedi.

19 Ocak 2021 Saat: 09:19
BTS’nin sürgünlere karşı başlattığı eylem 2’nci haftasında
BTS’nin sürgünlere karşı başlattığı eylem 2’nci haftasında

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) demiryollarında yaşanan sürgünlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Alsancak Gar İstasyonu önünde yapılan açıklamaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, KESK' e bağlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri destek verdi. "Çin Tören Treni Meğerki Sürgün Taşıyormuş. Keyifliğe, Adaletsizliğe hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız” pankartının açıldığı açıklamada, “Direne direne kazanacağız, zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı.

Açıklama öncesi konuşan KESK İzmir Şubesi Dönem Sözcüsü Necip Vardal, BTS İzmir Şubesi’ndeki yönetici ve üyelerine yönelik hukuksuzluğa karşı ikinci haftadır alanlarda olduklarını söyledi. Sürgün edilen üyelerinin yanında olacaklarını ifade eden Vardal, desteklerin hukuksuzluk bitene kadar devam edeceğini kaydetti.

‘SÜRGÜN KARARLARINI GERİ ALIN’

Basın açıklamasını BTS Çalışanları Sendikası İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Mehdi Seyhan okudu. Seyhan, çok sayıda BTS üyesinin sürgün edildiğini hatırlatarak hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini belirtti. Seyhan, “Sürgünlerden sorumlu TCDD Genel Müdürlüğü yöneticilerini, Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nu sürgüne gönderen PTT Genel Müdürlüğü’nü ve tüm bunlara izin veren Ulaştırma Bakanlığı’nı uyarıyoruz. KESK Bileşenleri yönetici ve temsilcilerine karşı yürütülen sürgün kararlarını geri almaya, sendikamıza üye ve yöneticilerine yönelik baskıya son vermeye ve aklı-selim bir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygun davranmaya davet ediyoruz” dedi. 

‘BİZİ SUSTURAMAZSINIZ’

Demiryollarına ilişkin yanlışları açıkça dile getirdiği için sendikalarının hedef alındığını kaydeden Seyhan, "TCDD, TCDD A.Ş, PTT genel Müdürlüğü ve de Ulaştırma Bakanlığı taleplerimize cevap vermezse, 6 Ocak tarihinde toplantıda aldığımız karar gereği, Haber-Sen’in Sürgünlere ve baskılara karşı Ankara’ya yapacağı yürüyüşü ortaklaştırma kararımız; 25-29 Ocak tarihleri arasında hayata geçirilecektir. Buradan tekrar sesleniyoruz liyakatsiz atamalara son verin, tecrübeli işi bilen demiryolculara kulak verin, sendikamızın uyarılarını dikkate alın, üzerimizde ki baskı ve sürgün politikalarına son verin, biz doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz, kurumun, çalışanların ve kamunun çıkarlarını korumaya devam edeceğiz yaptıklarınız bizi korkutamaz. Sindiremez çünkü haklıyız ve doğrudan yanayız. Tüm kamu oyunu da bizimle olmaya güvenilir bir demiryolları oluşturma çabamızda destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız