Güncel

BTS: Sendikal faaliyetimiz engelleniyor

BTS İzmir Şubesi, 4 yönetici ve temsilcinin TCDD tarafından sürgün edilmesini protesto etti. Eylemde yapılan açıklamada, ''Bu sürgünlerle sendikal faaliyetlerimiz engellenmektedir" dedi.

7 Ocak 2021 Saat: 23:05
BTS: Sendikal faaliyetimiz engelleniyor
BTS: Sendikal faaliyetimiz engelleniyor

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, 4 yönetici ve temsilcinin dün TCDD tarafından sürgün edilmesini protesto etti.

Alsancak'ta bulunan TCDD 3. Bölge Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Necip Vardal ve BTS Genel Merkez Kadın Sekreteri Begüm Özyönüm'ün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. "TCDD'de sürgün hukuksuzluk devam ediyor" pankartının açıldığı eylemde, "Sendikal faaliyetlerin engellenmesi suçtur" ve "BTS'ye dokunma" dövizleri taşındı.

Açıklamayı Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. "Bu sürgünlerle sendikal faaliyetlerimiz engellenmekte, üye, yönetici ve temsilcilerimiz cezalandırılmaktadır" diyen Akyol, "Bu hukuksuzluk açıkça ortadadır; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunundaki memurun ve sendika yöneticilerinin güvencesi hakkındaki maddeler, TCDD'nin bu sürgün kararlarıyla yok sayılarak suç işlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Akyol, BTS'nin ulaşım işkolundaki kurumlarından olan TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından sendikaya yönelik baskı ve sindirme politikaları olduğunu belirtti. Sendika üye, temsilci ve yöneticileri ile birlikte Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin, 11-27 Mayıs 2020 tarihlerinde sürgün edildiklerini bu sürgünlerin mahkeme tarafından iptal edilerek sürgün edilen kişilerin eski görev yerlerine döndüğünü ifade eden Akyol, 22 Aralık 2020 tarihinde BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir'i Ankara'dan Sivas'a 3 aylık geçici görevle sürgün edildiğini ifade etti.

Akyol, Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Aziz Mustafa Şimşek'in makinist olarak çalıştığı TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye bağlı Ankara Yolcu Müdürlüğündeki görevinden alınıp depo cezası verildiğini, sendika Merkez Kadın Sekreteri Begüm Özyenüm'ün ise Twitter paylaşımlarından dolayı Kademe ilerlemesi ve maaşından 1/30 kesim cezası verdiğini belirtti. BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir'in sürgünlerle ilgili yapmış olduğu basın açıklaması dolayısıyla Tatvan ve Van'a 15 günlük görevlendirme cezasına çarptırıldığını, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Vedat Akbayer'in Marmaray da makinist olarak görev yapmakta olup tren deki görevinden alınıp depo cezası verildiğini açıkladı. Akyol, "Sendikamız, bu süreçte sürgünlerin geri alınması amacıyla çeşitli girişimlerde bulunulmuş, ancak ilgili kurum yöneticileri tarafından diyalog kapısı açılmamıştır" dedi.

Eylemde konuşan HDP Milletvekili Murat Çepni, "Görevini layıkıyla yapan herkes AKP iktidarı tarafından cezalandırılıyor. BTS üyeleri de bir gerçeği ortaya çıkardıkları için, görevlerini halktan yana, demokrasiden yana yürütmeye çalıştıkları için cezandırılıyorlar. BTS'li emekçiler bugüne kadar ortaya çıkan tüm sorunların çözümünü haklı bir biçimde savundular. Tren kazalarında hayatları kaybeden yurttaşlarımızın haklarını savundular, gerçekleri ortaya çıkarmaya çalıştılar. Bugün iktidarını halka karşı, işçilere karşı, kadına karşı, zulme karşı kurmaya çalışanların ortaya koymaya çalıştığı pratik tam bir saldırı pratiğidir. Bu mücadelemiz hakkımızı alana kadar sürecek" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız