Güncel

BTS'den TCDD'ye sürgün tepkisi: Çalışan köle değildir

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), demiryollarında yaşanan sürgünlerin geri alınması, mağduriyetlerin son bulması için TCDD Genel Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

12 Haziran 2020 Saat: 09:05
BTSden TCDDye sürgün tepkisi: Çalışan köle değildir
BTS'den TCDD'ye sürgün tepkisi: Çalışan köle değildir

BTS üyelerine yönelik sürgün ve liyakatsiz atamalar bir kez daha protesto edildi. 8 kentten TCDD Genel Müdürlüğü önünde gelen BTS üyeleri, sürgün kararlarının geri alınmasını istedi, "Çalışan köle değildir" dedi. Sendika temsilcilerinin görüşme talebine "TCDD Genel Müdürü'nin şehir dışında" yanıtı verildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), demiryollarında yaşanan sürgünlerin geri alınması, mağduriyetlerin son bulması için TCDD Genel Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Ankara Gar önünde bir araya gelen BTS Diyarbakır, Adana, Malatya, Sivas, Ankara, Eskişehir, İzmir ve İstanbul 1-2 Nolu Şube temsilcileri TCDD Genel Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü. Polisin yoğun abluka altına aldığı Genel müdürlük binası önünde bir saat oturma eylemi yapıldı.

Oturma eylemi sonrası açıklama yapıldı. Fiziki mesafeye dikkat edilerek gerçekleşen açıklamada, "TCDD sürgünlere son ver" pankartı açıldı, ayrıca "Biz kazanacağız", "Sürgüne hayır", "Sürgünler bizi yıldıramaz", "Sürgünler geri alınsın", "Çalışan köle değildir", "Sürgün çağ dışıdır" ve "Sürgün bizi yıldıramaz" dövizleri taşındı.

BEKTAŞ: KANDIRILDIK
BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, bir BTS üyesinin daha sürgün edildiği bilgisini paylaştı. TCDD Genel Müdürünün kendilerine randevu vermemesi üzerine 2 Haziran'da Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını hatırlatan Bektaş, 4 Haziran'da TCDD binası önünde yapılan açıklama sonrası TCDD Genel Müdürü'nün kendilerine randevu verdiğini ancak görüşmeye gelmediğini söyledi. Bektaş, "Devlet sözüne güvendik ama kandırıldık" dedi.

Demiryollarında üst yönetimde yer alan kişilerin demiryolu arsalarını satma peşinde olduğuna dikkati çeken Bektaş, devamında şunları ifade etti: "TCDD yöneticilerinin şimdiye kadar hiç demiryollarında faydaları olmadı. Sendikamızı nasıl sustururum hesapları yapıyorlar. Sen bu kuruma hizmet vermeye geldiysen hizmet et. Kurumda şuan huzur yok, yaptığımız bir hata insan canına neden olur. Yapmayın yazıktır. İnsanlara zulüm ederek bir başarı elde edemezsiniz. Talebimiz şu bizimle diyalog kurun bizi başka yere göndermeyin. Bu yasa dışı adımları durdurun. Sürgünler bitene kadar, liyakatsiz atamalar durdurulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

BEKO: SÜRGÜN SOSYAL CİNAYETTİR
Türkiye'nin ve dünyanın yaklaşık 4 aydır salgın ile mücadele ettiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise "Böyle bir süreçte 31 kişinin sürgüne gönderilmesini lanetliyorum" dedi. Sürgünlere karşı mücadelede birliğe vurgu yapan Beko, "Salgın döneminde aileleri sürgün ile dağıtmak, parçalamak hangi akla gelir? Bu sürgün edilen güzel insanlar varken TCDD Gene Müdürü siz yoktunuz. İnsanlar yandaş sendikalara üye olmaya zorlanıyor. Suç işliyorsunuz. Bu bir sosyal cinayettir. Salgın başladığından bu yana 5 milyondan fazla emekçi işlerini kaybetti. 5 milyondan fazla insan ekmeğini işini kazandırmak yerine aileleri parçalamak niye? Gelin yan yana omuz omuza sürgünler bitene kadar mücadele edelim. Yaşasın KESK, yaşasın BTS" şeklinde konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM
Açıklamanın ardından TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile görüşmek için randevu almak isteyen BTS üyelerine, genel müdürün şehir dışında olduğu ve görüşmenin olmayacağı bilgisi verildi. Sendika üyeleri daha sonra Mithatpaşa Caddesinde bulunan BTS Genel Merkezine geçti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız