Güncel

“Bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlerin ilk duruşmaları görüldü

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinden yargılanan akademisyenlerin ilk duruşmaları görüldü, avukatlarının tüm talepleri reddedildi.

6 Aralık 2017 Saat: 11:40
“Bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlerin ilk duruşmaları görüldü
“Bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlerin ilk duruşmaları görüldü
“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiri nedeniyle imzacı akademisyenlerden 148’inin yargılandığı dava bugün başladı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Galatasaray Üniversitesi’nden 6, İstanbul Üniversitesi’nden de 4 akademisyenin duruşması görüldü. Duruşmalarda akademisyenlerin avukatlarının tüm talepleri reddedildi ve duruşmalar Nisan ayına ertelendi.

“Örgüt propagandası” iddiasıyla 7 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanan akademisyenlerden Osman Olcay Kunal, Tuba Akıncılar, Aslı Didem Danış Şenyüz, Hakan Yücel, Ildırım Başak Demir ve Ömer Orhan Aygün'ün ayrı ayrı davaları görüldü. Mahkemede Av. Hüseyin Ersöz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde daha önce tutuklu kalan akademisyenler Esra Mungan, Meral Camcı, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy'un aynı bildiri nedeniyle TCK 301. maddeden yargılanması için Adalet Bakanlığı'ndan izin alındığını hatırlattı, müvekkilleri için de Adalet Bakanlığı’ndan izin alınmasını talep etti. Talebi reddeden mahkeme 6 akademisyenin duruşmasını 12 Nisan 2018’e erteledi.

İstanbul Üniversitesi’nden akademisyenler Gizem Bilgin Aytaç, Mehtap Balık Kaya, Alaeddin Dinç Alada'nın duruşmasında da avukatların derhal beraat talebi reddedildi. Avukat Arın Gül Yeniaras bildiride suç unsuru olmadığını ifade ederek, bildiride söz edilen ve iddianamede gerçek dışı olduğu iddia edilen mağduriyetleri örnekledi. Yeniaras, Kürt illerindeki hak ihlallerini sıralamanın “terör örgütü propagandası” olmadığına dikkat çekti.

Çeviri yanlışından suç türetiliyor

Bildirinin iddianamede yer alan İngilizce çevirisinde birden çok yanlış olduğunu belirten Yeniaras, buradan yola çıkılarak olmayan suçların türetilmeye çalışıldığını ifade etti. Yeniaras, ‘Kürt’ kelimesinin İngilizce çeviriye ‘Kürdistan’ olarak geçtiğini örnekledi. Akademisyenlerin davası 12 Nisan 2018’e ertelendi.

Son olarak İstanbul Üniversitesi'nden Pedriye Mutlu'nun davası görüldü. Mutlu duruşmaya katılmazken, avukatı Ali Deniz Ceylan, davaların birleştirilmesini, derhal beraat kararı verilmesini ve TCK 301. madde yönünden yargılama için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasını talep etti. Mahkeme, avukat Ceylan'ın tüm taleplerini reddederek, duruşmayı 12 Nisan 2018'e erteledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız