Güncel

Buca Belediyesi ile DİSK arasında toplu iş sözleşmesi: Hayvanlara eziyet, işten atılma nedeni sayıldı

Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi ile "hayvanlara eziyet", işten atılma nedeni olarak belirlendi.

19 Temmuz 2018 Saat: 09:54
Buca Belediyesi ile DİSK arasında toplu iş sözleşmesi: Hayvanlara eziyet, işten atılma nedeni sayıldı
Buca Belediyesi ile DİSK arasında toplu iş sözleşmesi: Hayvanlara eziyet, işten atılma nedeni sayıldı

İzmir Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Buca Belediyesi ile sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine son dönemde sıklıkla yaşanan ve yetersiz cezalandırmalar nedeniyle gündemden düşmeyen “hayvanlara kötü muamele”ye ilişkin bir madde eklendi. Sözleşmede, hayvanlara kötü muamelede bulunan çalışanların iş akdinin feshedileceği belirtildi.

İş akdine son verilecek, tazminat ödenmeyecek

Buca Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; sendika ile belediye arasında imzalanan anlaşmaya eklenen bir madde ile taciz, tecavüz, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile hayvanlara kötü muamelede bulunanların iş akdinin feshedileceği ifade edildi. Tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulması gerekliliğinin ifade edildiği açıklamada, ülkeyi üzüntüye boğan şiddet olaylarına “Dur” demek için bir çalışmaya başlatıldığı belirtildi.

DİSK Genel İş ile imzalanan ve 140 kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’ne yüzde 15’lik zammın yanında iş akdinin feshedilmesine dair bahsi geçen madde eklendi. Türkiye’de ilk olacağı aktarılan uygulama ile taciz, tecavüz, kadına ve çocuğa yönelik şiddet, hayvanlara kötü muamele gibi suçlara karışanların iş akitlerine son verilecek. Hayvanlara eziyet ettiği mahkeme kararıyla kesinleşen çalışana, iş akdinin feshinin yanı sıra tazminat ödemesi de yapılmayacak.

Belediye Başkanı’ndan açıklama

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, konuya dair şu açıklamalarda bulundu:

“Kadına ve çocuğa yönelik yaptırımlar vardı ancak ilk kez hayvanlara yönelik işlenen kötü muamele suçlarını sözleşmeye aldık. Eğer bir çalışanımız hayvanlara yönelik eziyet, istismar ya da kötü muamelede bulunur ve bu olay mahkeme tarafından hükme bağlanırsa o çalışan direkt işten çıkartılacak. Yaptığımız bu uygulama umarız Türkiye’nin tamamına örnek olur ve benzer üzücü olayların önüne geçme konusunda bir caydırıcılık teşkil eder, diğer belediyeler ile illere emsal teşkil edebiliriz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız