Güncel

Buca Belediyesi işçileri: Ek protokol, gelirde adalet istiyoruz

Buca Belediyesi işçileri yaptıkları açıklamayla geçinemediklerini belirterek, "Biz belediye işçileri maaşlarımızda iyileştirme talep ediyoruz ve bunun için ek protokol yapılmasını istiyoruz" dedi.

26 Ocak 2024 Saat: 20:11
Buca Belediyesi işçileri: Ek protokol, gelirde adalet istiyoruz
Buca Belediyesi işçileri: Ek protokol, gelirde adalet istiyoruz

ERKAN SOYLU


DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Buca Belediyesi işçileri gelirde adalet ve ek protokol talebiyle belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi. “Gelirde adalet istiyoruz, geçinemiyoruz” yazılı pankart arkasında bir araya gelen işçiler, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Gelirde adalet istiyoruz”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarını attı.

Basın açıklamasını Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras okudu.

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Belediye işçilerinin birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu, ağır ekonomik koşullarda yaşam mücadelesi veren belediye işçilerinin yaşadıkları sorunlara her geçen gün yenisinin eklendiğini, siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerde ise adının bile geçmediğini vurgulayan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras, “Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden belediye işçileri yararlanamıyor ve dışında tutuluyorken işçilerin haklarına saldırılar hız kesmiyor. Belediye işçilerinin mağduriyetleri giderek artıyor.”dedi.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Bu ağır ekonomik koşullarda geçinemez hale gelen belediye işçileri olarak maaşlarında iyileştirme talep ettiklerini, bunun için ek protokol yapılmasını istediklerini açıklayan Aras, “Bu talebimizi karşılıksız bırakarak bizleri mağdur eden, talebimize kulak tıkayan ve ek protokol imzalamayı reddeden belediye yönetimlerini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.”şeklinde konuştu.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras, yüksek enflasyon, zamlar ve eriyen alım gücünün yarattığı geçim sıkıntılarıyla mücadele eden; her gün kentleri kent halkı için yaşanılır hale getiren Buca Belediyesinde çalışan Kadrolu ve Şirket işçilerinin sesine kulak tıkayanlara karşı İzmir 5 Nolu Şube olarak mücadele edeceklerini,  bunun için tüm haklarını kullanacaklarını söyledi.

Aras konuşmasını,”İçinde bulunduğumuz sosyal, ekonomik ve siyasal kriz koşullarında üyelerimizin ekonomik, sosyal ve demokratik hakları yanında, güvencesiz çalıştırılan yan yana çalıştığımız Buca Belediyesinde bizler ile beraber alınteri döken kapsam dışı çalışan işçilerin hakları içinde, kararlılıkla geri adım atmadan taleplerimizde ısrarcı olacağımızın bilinmesini istiyoruz”diyerek tamamladı..

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız