Güncel

Buca Belediyesi memuruna yüzde 31 zamlı sözleşme

BUCA Belediyesi'nde 240 memuru kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Maaşa ek olarak verilen Sosyal Denge Tazminatının yüzde 31 artışla 871 TL'den 1100 TL'ye çıktı.

29 Şubat 2016 Saat: 21:48
Buca Belediyesi memuruna yüzde 31 zamlı sözleşme
Buca Belediyesi memuruna yüzde 31 zamlı sözleşme
BUCA Belediyesi'nde 240 memuru kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Maaşa ek olarak verilen Sosyal Denge Tazminatının yüzde 31 artışla 871 TL'den 1100 TL'ye çıktığı sözleşmede yılda üç kez verilen ikramiye sayısı 4'e miktarı ise 1100 TL'den 1200 TL'ye yükseldi. Eşine şiddet uygulayan memurun ikramiyesinin ise eşine verilmesi sözleşmede yeraldı. 
Buca Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Sendikası arasındaki toplu sözleşme imza töreni öncesi belediye önünde toplanan sendika yöneticileri ve memurlar Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı “Emeğin emekçinin dostu büyük Başkan Piriştina", “İnandık, güvendik, yanılmadık ve seninle kazandık" pankartlarıyla karşıladı. Tüm Bel-Sen yetkilileri Başkan Piriştina'ya “İyilik madalyası" taktı. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Ege'de imzalanan sözleşmelerden daha iyisini Buca'da imzaladıklarını belirtti. Buca Belediyesi'ndeki memurları kapsayan sözleşmenin örnek bir sözleşme olduğunu belirten Erol “Biz halka verdiği sözleri tutması için Başkan Piriştina'ya destek olmalıyız. CHP'li belediyelerde çalışan arkadaşlar ATM memurluğu yapmamalıdır. Başkanlara yaptıkları çalışmalarla destek vermelidir" dedi.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise bütçeye ve hedeflerini değerlendirdiklerini, olanaklara göre yüzde 31 oranında artış ve sosyal destekler sağlandıklarını söyledi. Hak edileni, emeğin karşılığını memura vermek istediklerini belirten Piriştina “Gönül daha fazlasını vermek ister. Olanaklarımızı zorladık. Sizlere çok güveniyoruz. Asla bizi yürüyüşümüzde yalnız bırakmıyorsunuz Daha fazla çalışarak kente daha fazla katkı koyalım" dedi.
Sözleşmeye göre bugüne kadar maaşlarına ek olarak verilen sosyal denge tazminatı 871 TL, 1100 TL'ye yükseldi. Yılda üç kez Yılbaşı, Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiye yılda dört ikramiyeye arttırıldı. Memurlar 1 Mayıs işçi bayramında da ikramiye alacak. İkramiyenin tutarı da 1100 TL'den 1200 TL'ye çıktı İlk, orta ve lise öğrencisi çocuklar için yardım, engelli çocuklar için yardım gibi sosyal maddelerin de olduğu sözleşmede eşine şiddet gösteren memura ikramiye verilmemesi konusunda anlaşıldı. İkramiye tutarının eşe verilecek. Belediye çalışan memurlar ve sözleşmeli memurlar olmak üzere 240 çalışan yararlanacak. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız