Güncel

Buca Laik Eğitim Demokratik Yaşam Platformu'ndan ÇEDES'e karşı eylem

Buca’da parti, sendika ve dernekler bir araya gelerek ‘Buca Laik Eğitim Demokratik Yaşam Platformu’nu oluşturdu. Platform, eğitim ve yaşamın dinselleştirilmesine karşı mücadele çağrısında bulundu.

21 Mart 2024 Saat: 00:35
Buca Laik Eğitim Demokratik Yaşam Platformundan ÇEDESe karşı eylem
Buca Laik Eğitim Demokratik Yaşam Platformu'ndan ÇEDES'e karşı eylem

ERKAN SOYLU


Platformun İzmir’in Buca ilçesinde  gerçekleştirdiği ÇEDES'e karşı eyleme Emek Partisi, SOL Parti, CHP, TİP, Eğitim Sen 5 No’lu Şube, DİSK/Emekli Sen, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) ve Dostluk ve Kültür Derneği’de (DKDER) destek verdi.

Buca Laik Eğitim Demokratik Yaşam Platformu kuruluşunu ilan ederken, Şirinyer Migros önünde yaptığı basın açıklamasıyla ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesinin geri çekilmesini isteyerek, mücadele çağrısında bulundu.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, ÇEDES projesi adı altında okullarda imam, vaiz ve din görevlilerinin ‘manevi danışman’ ve ‘öğretici’ adı altında etkinliklere katıldığını, öğrencilerin camilere götürülmeye devam edildiğini belirtti. ÇEDES uygulaması kapsamında ülke genelinde neler yaşandığını aktaran Candemir, “Her türden dini inancı istismar ederek çocuklarımızı ve toplumu ‘tek din, tek mezhep’ anlayışı üzerinden ‘tek tip’ hale getirmeye çalışma girişimleri kabul edilemez” dedi.

Candemir, MEB, Diyanet, dini vakıf ve derneklerin iş birliği ile okul içinde ve dışında öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen dini faaliyetlerin, adeta belli bir inanç ve mezhebin kuralları ve uygulamaları ile eğitim sisteminin kuşatılması anlamına geldiğini belirtti.

Türkiye’nin eğitim sisteminin en temel bilimsel ilkelerden ve laik eğitim anlayışından hızla uzaklaştığını, okullarda dinselleşmenin hızla artarak kaygı verici boyuta ulaştığını dile getiren Candemir, “Bizler bu karanlık zihniyete karşı aydınlık yarınları sokak sokak, mahalle mahalle oluşturacağız ve bu gerici kuşatmaya asla teslim olmayacağız. Platform olarak çocuklarımızın siyasi iktidarın kendi siyasal-ideolojik hedeflerine ulaşmak için hayata geçirdiği dini içerikli projelerin parçası haline getirilmesine karşı çıkıyor, okullarımızın dini içerikli faaliyet ve etkinliklerin değil, laik ve bilimsel eğitimin mekânları olması için bütün eğitim ve bilim emekçilerini, öğrenci ve velilerimizi birlikte mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız