Güncel

Bugün davası görülen 33 gazeteci, avukat için adliye önünde açıklama

Gazetetecilerin, avukatların ve sosyalistlerin yargılandığı dava bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde görülüyor. Dava öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

16 Temmuz 2018 Saat: 11:40
Bugün davası görülen 33 gazeteci, avukat için adliye önünde açıklama
Bugün davası görülen 33 gazeteci, avukat için adliye önünde açıklama
Kerim Eren

“Özgürlük”, “Özgür basın susturalamaz, tutuklu gazetecilere özgürlük”, “sendikamızın avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar'a özgürlük” pankartları açılırken, tutuklu Avukatların, gazetecilerin ve Sosyalistlerin fotoğrafları taşındı. “Özgür basın susturulamaz”, “Bize gücünüz yetemez, biz kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

Açıklamaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi, HDK Yürütme Kurulu ve İstanbul Yürütme Koordinasyonu, HDP İstanbul İl Örgütü, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Züleyha Gülüm, Devrimci Parti, DİSK Yönetim Kurulu ve Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, Suruç Aileleri, Cumartesi Anneleri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu Eş Başkanı Okan Danacı ve üyeler, Sosyalist Kadın Meclisi  MYK, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, Demokratik Alevi Dernekleri, Özgür basın Platformu, İstanbul KHK Direnişçileri, BEKSAV'da destek verdi.

İlk olarak konuşan Ezilenlerin Hukuk Bürosu adına Avukat Tombul, “Büromuz avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar’ın, Etkin Haber Ajansı çalışanları lsminaz Temel ve Hayva Cuştan’ın, Suruç yaralısı Mazlum Demirtaş'ın ve kardeşini Suruç katliamında kaybeden Özgen Sadet’in, Ezilenlerin Sosyalist Partisi üye ve yöneticilerinin tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması, bugün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayacak” dedi.

Ardından konuşan ESP MMYK Şahin Tümüklü, ETHA’dan Ebru Yiğit,ÖHP İstanbul eşbaşkanı İlknur Alcan ve HDP milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de birer konuşma yaptılar.

Fotoğraflar: Özgür Basın

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız