Güncel

Bugünden yarına umudu büyütmeyi sürdüreceğiz.

İZMİR – KHK’lilerin 277’nci hafta eyleminde konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli, Türkiye'nin içine itildiği ekonomik, siyasal ve toplumsal bunalımın derinleştiğini belirterek, yansımasının emekçilere dönük olduğunu söyledi.

17 Ocak 2024 Saat: 20:00
Bugünden yarına umudu büyütmeyi sürdüreceğiz.
Bugünden yarına umudu büyütmeyi sürdüreceğiz.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi’nin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi için düzenlediği oturma eylemi  277’nci haftasında devam etti. Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eylemde sık sık, “Asla yalnız yürümeyeceksin” “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılarak destek verdi.

Oturma eyleminde konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Zeliha Danyeli, üyelerinin yasal ve meşru sendikal faaliyetleri nedeniyle idari soruşturmalara, sürgünlere ve açığa almalara maruz kaldığını belirtti. Danyeli, “OHAL KHK’larıyla ihraç edilen üyelerimizin yaşadığı sorunlar hala devam ediyor. İtirazları OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu tarafından uzun yıllar sonra reddedilen üye ve yöneticilerimizin dosyaları şimdi de idare mahkemelerinin önünde bekletiliyor. Gerek ILO Sözleşmeleri gerekse de Anayasa güvencesi altında bulunan örgütlenme ve gösteri özgürlüğümüz yönünde yasada ve uygulamada birçok sorun yaşanmaya devam ediyor. Hükümetin sendikal haklara yaklaşımı işçilerin, emekçilerin önemli bir mücadele aracı olan grevlerin keyfi bir biçimde yasaklanmasına veya sendikaya katılan işçilerin işten atılmalarına yol açıyor” dedi.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Türkiye'nin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalımın derinleştiğini ifade eden Danyeli, sistemin yaşanan bütün olumsuzlukları emekçi halkın üzerine yıkmak istediğini söyledi. Danyeli devamla, “Bizler her geçen gün yoksullaşırken yüzde 1’lik azınlığın zenginliği büyüyor. Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların eşitliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Bugünden yarına umudu büyütmeyi sürdüreceğiz. Direnmek yaşamın diğer adıdır. Biz kazanacağız” diye konuştu.

Açıklama sloganlarla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız