Güncel

"Bulunduğumuz her yeri 1 Mayıs Alanı yapalım"-VİDEO

Dersim’deki sendika, siyasi parti ve kurum temsilcileri, İşçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’a çağrı yaptılar.

30 Nisan 2020 Saat: 08:34
"Bulunduğumuz her yeri 1 Mayıs Alanı yapalım"-VİDEO
"Bulunduğumuz her yeri 1 Mayıs Alanı yapalım"-VİDEO

VİDEOİÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=9sSXWnirnUw&feature=emb_logo


Dersim’deki sendika, siyasi parti ve kurum temsilcileri, İşçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’a çağrı yaptılar. Kentte 1 Mayıs saat 20.20’de evlerde pencerelerden, balkonlardan alkışlarla, zılgıtlarla, 1 Mayıs ve işçi marşlarıyla kutlanacak.

1 Mayıs, Dersim’de bu yıl koronavirüs nedeniyle temsili düzeyde Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklamasıyla ve saat 20.20’de evlerde pencerelerden, balkonlardan alkışlarla, zılgıtlarla, 1 Mayıs ve işçi marşlarıyla kutlanacak.

‘Salgın krizinin faturasının halka çıkarılmasına karşı 1 Mayıs’a’ diyerek çağrı yapan temsilciler, “Sağlığa zararlı olan kapitalizme karşı 1 Mayıs’ı kutlamaya çağırıyoruz. İnsanca yaşam için, emeğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’ı evlerde coşkuyla karşılayacağız” ifadelerini kullandılar.

DİSK, HDP, EMEP, Partizan, EÖC ve çeşitli kurum temsilcileri, “Emekçilerin de evde kalması için ücretli izin haktır demek için, 1 Mayıs demek için balkonlarımızda, pencerelerimizde sesimizi yükselteceğiz” dediler.

Kaynak:Pirha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız