Güncel

Burger King İşçileri Dayanışma Ağı’ndan Çağrı. Ateş işçiyi çağırıyor! Omuz verin, birlikte kazanalım!

"Burger King işçileri olarak Patronların Ensesindeyiz. Burger King İşçileri Dayanışma Ağı kurduğumuzu ilan ediyor, tüm Burger King emekçilerini haklarını aramaya çağırıyoruz."

9 Ekim 2020 Saat: 14:18
Burger King İşçileri Dayanışma Ağı’ndan Çağrı. Ateş işçiyi çağırıyor! Omuz verin, birlikte kazanalım!
Burger King İşçileri Dayanışma Ağı’ndan Çağrı. Ateş işçiyi çağırıyor! Omuz verin, birlikte kazanalım!

Bizler, Burger King’te çalışan genç işçileriz. Kimimiz okulların açılmamasından dolayı harçlıklarımızı çıkarmaya çalışıyor, kimimiz ailelerimizin geçimini sağlıyoruz. 20’sinde olanlarımızda var, daha 18’ini doldurmayan işçi arkadaşlarımız da var. İş yoğunluğu, düşük ücret, mobbing, kısa mola süreleriyle çalışmak zorunda bırakılıyoruz.
Haftada elli dört saat çalıştığımız halde bizleri part time gibi göstererek aylardır asgari ücretin altında maaş alıyoruz. Bu sömürünün yanında az işçi ile çok iş yapma, iş baskısı, mobbing, cinsel taciz ve fazla mesaiye maruz kalıyoruz. Bizler bu gidişata artık dur diyoruz. Burger King emekçileri olarak yan yana gelerek belirlediğimiz taleplerimiz etrafında toplanmaya çağırıyoruz:

1.Eksik yatırılan maaşlarımız derhal yatırılsın, fazla mesailer sona ersin.
2.İnsanca mola hakkı istiyoruz! On beş dakikalık yemek araları ve beşer dakikalık ihtiyaç molaları insanlık dışıdır.
3.Ekstra maaş yükü binmesin diye az elemana çok iş yaptırılması yeni işçiler alınarak derhal son bulmalıdır.
4.Biz kadın emekçiler olarak sürekli yöneticilerimiz tarafından fiziksel ve psikolojik tacize maruz bırakılıyoruz. İş yerinde tacize derhal son bulmalı ilgili kişiler işten çıkarılmalıdır.
5.Bizleri sürekli sindirmeye yönelik sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddet ve tehditlerin yalnızca bizleri sindirmek için olduğunu biliyoruz. İş yerinde her türden şiddet derhal son bulsun.
6.Sürekli fast-food yemekler dayatılıyor, içme suyu verilmiyor. Yemekler insan sağlığına uygun olarak şirket tarafından verilmeli veya bunun yerine şirket tarafından yeterli miktarda ücreti olan yemek kartı verilmelidir.
7.İzin günlerimizin gasp edilmesini ve irademiz dışında izin yazılmasını kabul etmiyoruz.
8 Bütün gün üzerimize giydiğimiz işyeri kıyafetlerinin yedekleri dağıtılmalıdır. Kıyafetlerin temizliği kurumun mesuliyetindedir. Temiz iş yeri kıyafeti temel hakkımızdır.

Tüm bu nedenle bizler Burger King işçileri olarak Patronların Ensesindeyiz. Burger King İşçileri Dayanışma Ağı kurduğumuzu ilan ediyor, tüm Burger King emekçilerini haklarını aramaya çağırıyoruz.


Yalnız değilsiniz.
Yalnız değiliz.
Ateş işçiyi çağırıyor!
Omuz verin, birlikte kazanalım!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız