Güncel

Bursa’da Akademik Odalar Birliğine asılan Gezi davası pankartı savcılık talimatıyla indirildi

Bursa Akademik Odalar Birliği binasına TMMOB tarafından asılan “Gezi tutukluları serbest bırakılsın, Gezi onurumuzdur” pankartı savcılık talimatıyla indirildi.

30 Nisan 2022 Saat: 07:15
Bursa’da Akademik Odalar Birliğine asılan Gezi davası pankartı savcılık talimatıyla indirildi
Bursa’da Akademik Odalar Birliğine asılan Gezi davası pankartı savcılık talimatıyla indirildi

Bursa Akademik Odalar Birliği binasına asılan "Gezi tutukluları serbest bırakılsın, Gezi onurumuzdur" yazılı pankart, Bursa Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla polisler tarafından indirildi.

Konu hakkında açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, "Pankartın indirilmesine yönelik bu müdahale siyasi iktidarın Gezi korkusunun ne boyutlarda olduğunun en açık göstergesidir" dedi.

Koramaz, açıklamasında şunları kaydetti:

“Siyasi iktidarın Gezi direnişine ve Gezi davasında hukuksuz biçimde hüküm giyen arkadaşlarımıza yönelik saldırgan ve kin güdücü tutumu devam ediyor. Pankartta görselleri yer alan arkadaşlarımız Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay, Birliğimize bağlı Odalarımızın kurullarında görev almış, çevre mücadelesinden yurttaş haklarına kadar tüm toplumsal mücadelelerin önemli parçaları olmuş saygın ve değerli isimlerdir. Pankartta onurla bahsettiğimiz Gezi direnişi, bu ülkede milyonlarca kişinin parçası olduğu ülke tarihimizin en kitlesel ve meşru halk hareketidir. Pankartın indirilmesine yönelik bu müdahale siyasi iktidarın Gezi korkusunun ne boyutlarda olduğunun en açık göstergesidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, her ne engel koymaya kalkarsa kalksınlar, Gezi direnişinin ve o mücadelenin parçası olduğu için şu anda cezaevinde bulunan arkadaşlarımızın arkasında durmaya, onlarla onur duymaya devam edeceğiz!”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız