Güncel

Bursa Demokrasi Güçleri: Saldırılara karşı ortak mücadele edeceğiz

Bursa Demokrasi Güçleri, HDP ve CHP milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesi, meslek odalarına yapılan saldırılar ve toplumsal muhalefeti hedef alan saldırılara karşı açıklama yaptı.

11 Haziran 2020 Saat: 08:14
Bursa Demokrasi Güçleri: Saldırılara karşı ortak mücadele edeceğiz
Bursa Demokrasi Güçleri: Saldırılara karşı ortak mücadele edeceğiz

BURSA

Bursa Demokrasi Güçleri, HDP ve CHP milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesini, meslek odalarına yapılan saldırılara ve toplumsal muhalefeti hedef alan baskılara karşı basın toplantısı yaptı.

Bursa Akademik Odalar Birliği salonunda yapılan basın toplantısında yapılan konuşmada, salgın sürecinde yaşanan sağlık sorunlarına değinildi. Salgının kriz haline geldiği, aynı zamanda rejim krizi yaşandığı belirtildi.

AKP iktidarının temel yöneliminin belli olduğu belirtilen açıklamada, "Kendisi kazandığı sürece seçim ve seçim sonuçları iyidir ve millet iradesi edebiyatı yapılacak bir durumdur. Ancak kendisi kazanmıyorsa o zaman o seçimler makbul değildir ve mutlak kazanacak bir duruma dönüştürülmelidir" denildi.

Baro ve odalararın yapısını değiştirecek yasa değişikliğine de değinilen açıklamada, AKP iktidarının her fırsatta sendikalar ve meslek odalarına yönelik saldırılarda bulunduğu, ele geçiremediği kurumları bölüp parçalama derdine düştüğü ifade edildi.

Hukuksuzca vekilliklerin düşürülmesi eleştirilen açıklamada, vekillere yönelik saldırının "millet iradesini yok saymanın en önemli örneklerinden biri” olduğu ifade edildi.

Başta Kirazlıyayla köylüleri olmak üzere doğayı, çevreyi savunan kesimlere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada son olarak, Bursa Demokrasi Güçleri'nin, otoriter yönetim anlayışının karşısında olacağı, her türlü saldırıda emek ve demokrasi güçleriyle ortak mücadeleyi esas alacağı ve dayanışma içinde olacağı ifade edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız