Güncel

Buse için Galatasaray Lisesi önünde eylem

Kayseri'de öğretmeninin cinsel saldırısına maruz kaldıktan sonra intihar eden lise öğrencisi Buse Cansel K. İçin, Galatasaray Lisesi önünde yapılan eylemde 'Cinayetlerin sorumlusu devlettir' mesajı verildi.

24 Şubat 2016 Saat: 00:06
Buse için Galatasaray Lisesi önünde eylem
Buse için Galatasaray Lisesi önünde eylem

Kayseri'de öğretmeninin cinsel saldırısına maruz kaldıktan sonra okul yönetiminin de olaya sessiz kalması üzerine polis babasının silahıyla yaşamına son veren 18 yaşındaki Cansel Buse K. için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri tarafından İstanbul'da, Galatasaray Lisesi önünde eylem yapıldı. "Cansel için susmuyoruz" pankartı açan kadınlar, ellerinde Cansel ve katledilen kadınların fotoğraflarının olduğu dövizler taşıdı.

"Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Kadın düşmanlarından hesap soracağız" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Platformun İstanbul Temsilcisi Fidan Atasever, yaşanan olayın sadece bir intihar olarak algılanmaması gerektiğini, olayın açıkça cinayet olduğunu ifade etti.

Tüm kadın cinayetleri ve cinsel saldırılara, başta devletin ve Diyanet'in yaptığı açıklamaların yol açtığını söyleyen Atasever, "Kadınları sadece eve kapatacak torba kanunlar çıktıkça, biz kadınların hayatın her alanındaki yeri törpülenmeye devam edecek. Ama her ne olursa olsun bizler kadın davalarında kadın kardeşimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız