Güncel

Çağlayan çıkarması… Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmadılar

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları ve hakkında üretilen sahte içerikler delil kabul edilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıktı.

28 Haziran 2019 Saat: 21:33
Çağlayan çıkarması… Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmadılar
Çağlayan çıkarması… Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmadılar

SULTAN GÜNER

Mahkeme heyeti, Kaftancıoğlu'na savunma yapması için süre vererek Temmuz ayına duruşma tarihi verdi. Öte yandan yüzlerce kişi Canan Kaftancıoğlu'na destek için Çağlayan'a geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme davayı 18 Temmuz'a erteledi. Duruşma sonrası açıklama yapan Kaftancıoğlu, "İstanbul’dan yanan umut ışığı birilerini rahatsız etti" dedi.

AKP ve MHP’lilerin uzun süredir hedef tahtasına oturttuğu CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı dava, İstanbul Adliyesi’nde bugün başladı.

Kaftancıoğlu duruşmasına sadece avukatlar, milletvekilleri ve sarı basın kartı sahipleri alınıyor. Aralarında Eşber Yağmurdereli’nin de bulunduğu çok sayıda avukat salonun dışında kaldı.

Kaftancıoğlu’na savunma için ek süre verilmedi. Reddi hâkim talebine ilişkin karar verilmeden duruşmaya devam edildiği için mahkeme salonunda tartışma çıktı. Kaftancıoğlu’nun savunmasını avukat Fikret İlkiz yapıyor. Hâkimin, avukatların duruşma düzenini bozduğunu iddia ederek salondan çıkarılacaklarını söylemesi salonda gülüşmelere sebep oldu.

Söz almadan konuştuğu gerekçesi ile avukat Ömer Kavili salondan çıkarıldı. Kavili’ye CHP’li Muharrem Erkek de eşlik etti. Salondan çıkan Kavili,  “Sanık Ömer diyor, içine doğdu herhalde” ifadesini kullandı. 

Karşı tarafın avukatı, Kaftancıoğlu’nun tweetlerine ilişkin açıklama yaptığını fikrinin değişmediğini söylediğini vurguladı. Avukat, reddi hakim talebinin reddedilmesini istedi.

Savunma avukatı, “Müşteki makamı iddia makamının yerine geçmiştir, katılma talebi konusunda neden bizim görüşümüzü almadınız? Usül olarak hatadır, kanun nezdinde yok hükmündedir” dedi.

Mahkeme, duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi.

“İSTANBUL’DAN YANAN UMUT IŞIĞI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”

Dava sonrası açıklamalarda bulunan Canan Kaftancıoğlu, “Bir kez daha altını çiziyorum meselenin özü şudur: İstanbul’dan yanan umut ışığı birilerini rahatsız etti. Halktan, sandıktan karşılık bulamadığı için muhalefete gözdağı vermek istiyor. Soruşturma dosyası İl Başkanı seçilmemden 2 gün sonra 15 Ocak’ta oluşturuldu. 31 Mart’tan sonra iddianame oluşturuldu, 23 Haziran’dan sonra bugün de ilk duruşma gerçekleştirildi. Gördüğünüz gibi hiç de alışık olmadığımız bir şekilde yargı çok hızlı çalıştı ve bugün buradayız” dedi.

“Yaklaşık 1 yıldır hiç ara vermeden saha çalışmasının içindeyim” diyen Kaftancıoğlu, “Partinin il başkanı olarak sorumluluklarımın fazla olduğunu vurgulamam gerekiyor. Herhangi bir hukuki yönü olmasa da tamamen siyasi saiklerle açılmış bir dava olsa da demokrasiye ve hukuka inanmak istediğim için tüm hukuki haklarımı sonuna kadar savunacağım” diye konuştu. Kaftancıoğlu şunları söyledi: “Bugün savunmamı tamamlamak için ek süre talep ettik, yine yargı hızlı çalışarak 18 Temmuz tarihine duruşma günü verdi. “


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız