Güncel

Çağlayan'da Kozağaçlı ve Timtik'e özgürlük eylemi

Tutuklu bulunan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukat Barkın Timtik'in yarın görülecek duruşmasına ilişkin açıklama yapıldı, özgürlük talep edildi.

16 Kasım 2021 Saat: 23:37
Çağlayanda Kozağaçlı ve Timtike özgürlük eylemi
Çağlayan'da Kozağaçlı ve Timtik'e özgürlük eylemi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile dernek üyesi Barkın Timtik'in tutuklu bulunduğu davanın yarın görülecek duruşmasına dikkat çekmek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapıldı.

"Savunmaya özgürlük" pankartının açıldığı eylemde konuşan avukat Seda Şaraldı, yargılama sürecine değinerek, "Bu hukuksuz dosya üzerinden tüm ülkede hüküm süren adil yargılanma hakkı ihlallerini duyurmak ve bununla mücadele etmek amacıyla meslektaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ölüm orucuna başlamışlar ve 27 Ağustos 2020 tarihinde meslektaşımız Ebru ölüm orucundayken yaşamını yitirmiştir" dedi. Yargıtay'ın dosyada adil yargılama hakkının ihlaline karar verdiğini anımsatan Şaraldı, dosyada hukuksuzlukların olduğunu kaydetti.

Şaraldı, 2 meslektaşlarının tutuklu yargılandığı dosyada yurtdışından getirildiği belirtilen dokümanların aslının bulunmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Ayrıca bu dokümanları yurtdışından temin eden polisler, savcılar ve hakimler hakkında örgüt üyeliği, sahte delil üretme, kumpas ve komplo dosyalar oluşturma iddialardan ötürü kesinleşmiş mahkumiyet kararları da verilmesine rağmen bu dokümanların hukuka uygun olmadığına dair savunmalar mahkemece dikkate alınmamaktadır. Ne yazık ki meslektaşlarımız hakkında yürütülen süreç tarihe geçecek hukuksuzluklarla devam etmektedir. Meslektaşlarımızın haksız ve hukuksuz tutuklulukları bu süreç boyunca 5 yılı aşmış ve bu tutukluluk infaz aşamasını çoktan geçmiştir" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız