Güncel

Cargill işçileri eylemlerinin 1000. gününde Tarım ve Ormancılık Bakanlığı önünde olacak

3 yıla yaklaşan direnişlerinde mahkeme kararına uyularak işe iadelerini isteyen Cargill işçileri 11 Ocak tarihini işaret etti.

9 Ocak 2021 Saat: 23:45
Cargill işçileri eylemlerinin 1000. gününde Tarım ve Ormancılık Bakanlığı önünde olacak
Cargill işçileri eylemlerinin 1000. gününde Tarım ve Ormancılık Bakanlığı önünde olacak

Bursa Orhangazi’de bulunan Amerikan şirketi Cargill’de çalışırken, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Cargill işçileri eylemlerinin 1000. gününde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önünde olacak.

Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten atılan 14 işçiden 8’i ilk günden bugüne kadar direnişlerini farklı alanlarda sürdürmeye devam ediyor.

3. yılına yaklaşan direnişte işçiler, 11 Ocak Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanlığı önünde eylemlerine devam edecekler.

İşçiler süreci anlattı

ANKA’ya konuşan işçilerden Özgür Yiğit sürecin zorluklarına ve baskılara dikkat çekerek “Bu 1000 gün içinde bir sürü zorluklar çektik. Anne ve baba baskısı olsun, aile baskısı olsun baskılar gördük. Yeri geldi parasız kaldık, yeri geldi kıraathanelerde çalıştı arkadaşlarımız. Tarlaya, inşaata gitti. Ama haklıydık” diye konuştu.

İşten çıkarılmadan bir gün önce evlenmeye karar veren ve şu an bir çocuğu olan işçi Faik Kutlu ise “Bizim bir pankartımız vardı. ‘Çocuklar iyi yaşasın diye babalar direniyor’du. Bebeğim oldu. Bugün o pankartın önemini daha iyi anlıyorum” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Cargill fabrikasında çalışan 14 işçi Tek Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenen ve 17 Nisan 2018 tarihinde işten atılan işçiler açtıkları davaları kazanmış ve Yargıtay da sendikal faaliyetler nedeniyle işçilerin işten atıldıklarına karar vermişti. Bursa Bölge Mahkemesi ise 2020 yılında işe iade davası açmayan 2 işçi hariç bütün işçilerin işe iade edilmesi kararı verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız