Güncel

Cargill işçileri İstanbul'da son basın açıklamalarını yaptı

Cargill işçileri Eren Holding önünde İstanbul'da son basın açıklamalarını gerçekleştirdiler.

19 Ekim 2020 Saat: 21:07
Cargill işçileri İstanbulda son basın açıklamalarını yaptı
Cargill işçileri İstanbul'da son basın açıklamalarını yaptı

Cargill işçileri İstanbul Ataşehir'deki Cargill Genel Merkezi önündeki direnişleri de sonlandırdılar ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar.

Cargill işçileri İstanbul'a son basın açıklamalarını Eren Holding önünde gerçekleştirdiler. Direnişin 916. gününde gerçekleştirdikleri basın açıklamasını Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya okudu.

"Sendika düşmanı, hukuk tanımaz Amerikan şirketi Cargill'i tekrar ve güçlü bir şekilde uyarıyoruz" diyen Karlıkaya, Cargill'de yaşanan sendikalaşma süreci aktarılarak sendikal örgütlülüğe dönük saldırganlığa tepki gösterdi.

Cargill direnişçilerinin haklı mücadelesinin devam edeceğini belirten Karlıkaya "Eğer hukuk tanımaz baskıcı tutumunuza devam ederseniz, pandemi sebebiyle yavaşlatmak zorunda kaldığımız 916 gün boyunca bıkmadan usanmadan devam ettiğimiz bu mücadele daha güçlü ve etkili bir şekilde devam edecektir" diye kaydetti.

İstanbul'da her hafta gerçekleştirilen basın açıklamalarını hatırlatan Karlıkaya "Modern Karton" Genel Müdürlüğü'ne seslendi.

Açıklamanın ardından Modern Karton'a Cargill işçilerinin yazdığı mektup iletildi. 10 hafta boyunca direnişe destek olan kurumlara teşekkürlerini ileten Cargill işçileri "Durum değerlendirmesi yapacaklarını ve yeni eylem planlarını sendikaları Tek Gıda-İş ile birlikte kararlaştırıp önümüzdeki günlerde ilan edeceklerini" ifade ettiler.

Cargill işçileri İstanbul Ataşehir'deki Cargill Genel Merkezi önündeki direnişleri de sonlandırdılar ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar.

Eylemde "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Yağmur çamur yağsa da, kış kıyamet kopsa da direneceğiz" sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız