Çevre

Çarşamba günü Kadıköy'de Munzur için buluşma var!

Munzur gözelerinin tahrip ve talan edilmesine karşı kampanya başlatan Dersim Dernekler Fedarasyonu'nun çağrısıyla 12 Ağustos Çarşamba günü, saat 19.00'da İstanbul Kadıköy Rıhtımda protesto gerçekleştirilecek.

11 Ağustos 2020 Saat: 08:12
Çarşamba günü Kadıköyde Munzur için buluşma var!
Çarşamba günü Kadıköy'de Munzur için buluşma var!

İSTANBUL-KADIKÖY

Peyzaj düzenlemesi adıaltında  Munzur gözelerinin  tahrip  ve talan edilmesine karşı kampanya başlatan Dersim Dernekler Fedarasyonu'nun çağrısıyla 12 Ağustos Çarşamba günü, saat 19.00'da İstanbul Kadıköy Rıhtımda  protesto gerçekleştirilecek. Basın açıklamasını çok sayıda çevre örgütü ve vatandaşların katılması bekleniyor!

Dersim'in Ovacık ilçe sınırları içinde bulunan ve Alevi toplumunun "kutsal" saydığı, Munzur Gözeleri'nde yapılmak istenen projeye başlandı. "Turizme açılacağı" söylenerek, bölgedeki "görüntü kirliliğini gidermek" iddiasıyla Tunceli Valiliği'nin koordinesinde, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından hazırlanan ve Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca Haziran 2019’da onaylanan projenin yapımına başlandı.

800 milyon liralık proje, ahşap yoğunluklu planlansa da Munzur’un üzerine çelikten köprüler inşa edilecek. Kent halkı, belediyeler ve sivil toplum örgütlerine danışılmadan hazırlanan proje, gözelerdeki beton alanların üstüne ahşap döşenmeye başladı.

Bölge halkı, demokratik kuruluşlar ve çevre örgütleri projeninin durdurulmasını ve tahribata son verilmesini istiyorlar.

Açıklama yok.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız