Dünya

Castro ilerleyen yaşına rağmen halkından kopmuyor

Küba devriminin önderi ve efsanevi lideri Fidel Catro (Fidel Alejandro Castro Ruz) ilerleyen yaşına rağmen fırsat buldukça halkın arasına çıkıp vatandaşlarla sohbet ediyor.

29 Şubat 2016 Saat: 22:28
Castro ilerleyen yaşına rağmen halkından kopmuyor
Castro ilerleyen yaşına rağmen halkından kopmuyor

Dünyanın diğer liderlerinin aksine korumasız  bir şekilde dolaşan  Catro, her gittiği yerde halkın sevgi gösterileri ile karşılaşıyor. Ülkesinde bir vatandaş olarak yaşayan Catro, fırsat buldukça makaleler de yazıyor.

Küba Devrimi'nin önderlerinden olan olan Catro, Devrim sonrasında, 1959-76 arasında Küba başbakanlığı, 1976-2008 arasında da Küba devlet başkanlığı yaptı. 1961 ile 2011 yılları arasında da Küba Komünist Partisi Birinci Sekreterliğini yürüttü.  Uluslararası alanda ise 1979-1983 ve 2006-2008 yılları arasında Bağlantısızlar Hareketi'nin Genel Sekreterliğini yaptı.

MAKALELER YAZIYOR

Fidel Castro 31 Temmuz 2006 tarihinde sağlık problemleri nedeniyle görevini başkan yardımcısı  Raúl Castro'ya devretti. 19 Şubat 2008'de de, bir açıklama yaparak, 1976 yılından beri yürütmekte olduğu Küba'nın en yüksek yönetim organı olan Devlet Konseyi Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı. Görevden ayrıldıktan sonra “Yoldaş Fidel'in düşünceleri” adıyla yazdığı makalelerde gündemdeki önemli olayları yorumluyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız