Güncel

Cemil Erdem ve tüm ağır hasta mahpuslar serbest bırakılsın!

Tutsak yakınları, "Biz insan hakları savunucuları olarak Cemil Erdem ve Covid-19 salgını nedeniyle tüm hasta mahpusların serbest bırakılması için yetkilileri göreve" çağırdı.

23 Mayıs 2020 Saat: 16:35
Cemil Erdem ve tüm ağır hasta mahpuslar serbest bırakılsın!
Cemil Erdem ve tüm ağır hasta mahpuslar serbest bırakılsın!

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Açıklamamıza başlarken, yoğun çabalara ragmen, nihayetinde dün  Osmaniye devlet hastanesinden cezaevinde kalamaz raporu verilerek  acilen hastaneye  kaldırılan ve aynı gün tahliyesine kararverilen ağır hasta mahpus  Sabri Kaya'nın, tahliye olduğunu ögrenemeden yine aynı gün içinde  yaşamını yitirmesinden duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşıyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Sabri Kaya'yı  tedavi imkanı varken tahliye etmeyenler ölümünden sorumludur.

Küresel bir salgın haline gelmiş olan Covid-19’un yaşam hakkını nasıl tehdit ettiği ortadadır.

Hapishanelerin gerek fiziki gerek uygulamalardan kaynaklı dezavantajlarından dolayı, mahpuslar için  bu tehdit çok daha fazladır. Buna ragmen, hapishanelerde  alınan önlemler, bu noktada  yaşanan eksikliklikler ve  ortaya çıkan  sorunlar, test ve vaka sayıları objektif ve şeffaf biçimde kamuoyu ile paylaşılmamakta bu durum mahpusların sağlık ve yaşam hakları konusunda  endişelerimizi daha da attırmaktadır.  Özgürlükleri kısıtlanan mahpusların böyle ciddi bir salgına karşısında korumasız bırakılması ne hukuka ne de hakkaniyete uygundur!

Bu yüzden hasta, engelli, yaşlı, sağlık durumu riskli olan tüm mahpusların derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz!

426. F oturmasında ağır hasta mahpus Cemil Erdem’in durumunu sizlerle paylaşıyoruz. 

Halen Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tutulan Cemil Erdem, 70 yaşın üzerindedir. Kısa süre önce tahliye olmuş bir koğuş arkadaşının aktardığı bilgilere göre; Cemil Erdem’in gırtlak kanseri, şeker, reflü, nefes almada zorlanma ve yüksek tansiyon  gibi çeşitli kronik rahatsızlıkları vardır.

Yaklaşık 5 yıl önce gırtlak kanseri nedeniyle ameliyat olmuştur. Bu ameliyat sırasında ses telleri zarar gördüğü için konuşamamakta, derdini, düşüncesini anlatamamaktadır. Bu durum içe kapanmasına ve psikolojik sorunlar yasamasına neden olmuştur. Ameliyat sonrasında ayrıca beslenmesi de bozuldugundan sağlığı giderek daha da  bozulmus,  tek başına hayatını idame ettiremeyecek hale gelmiştir. Cemil Erdem hali hazırda arkadaşlarının desteğiyle yaşamına  devam edebilmektedir.

İleri yaşı ve rahatsızlıklarıgözetilerek derhal serbest bırakılması gerekmektedir.

Biz insan hakları savunucuları olarak Cemil Erdem ve  Covid-19 salgını nedeniyle tüm hasta mahpusların serbest bırakılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

 

Hasta Mahpuslar Serbest Bırakılsın!

Cemil Erdem Serbest Bırakılsın!

Hapishanelerde Sağlığa Erişimin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılsın!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız