Güncel

Cemil Kırbayır işkencede öldürüldü, bedeni yok edildi...Katledenler yargılanmıyor!

Ailenin ve İnsan Hakları Derneği’nin ısrarlı takibi ile Cemil Kırbayır’ın gözaltında öldürüldüğü ve bedenin bilinmeyen bir şekilde yok edildiği gerçeği açığa çıkarıldı. Ancak hala cansız bedenine ulaşılamadı.

11 Ekim 2019 Saat: 20:00
Cemil Kırbayır işkencede öldürüldü, bedeni yok edildi...Katledenler yargılanmıyor!
Cemil Kırbayır işkencede öldürüldü, bedeni yok edildi...Katledenler yargılanmıyor!

İSTANBUL

Cumartesi Anneleri .759. haftasında Kırbayır Ailesiyle birlikte Berfo Anne’nin bıraktığı yerden, "39 yıldır adalet istiyoruz"diyerek buluşacaklar. 

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon taraından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Kırbayır Ailesi Ardahan’ın Göle ilçesi Okçu köyünde yaşıyordu.12 Eylül 1980 askeri darbesinin ertesi günü 13 Eylül'de askerler Kırbayır Ailesinin evine baskın düzenledi. Kars Eğitim Enstitüsü’nde öğrenci olan Cemil Kırbayır’ı gözaltına aldı.Cemil önce Göle’ye, oradan da Kars Askeri Gözetimevi’ne götürüldü. İşkencehaneye dönüştürülen Dede Korkut Eğitim Enstitüsü’nde işkence ile sorgulandı.

Kendisinden haber almak için başvuran ailesine "Firar etti, onu bir daha bize sormayın" denildi. Ailenin ve İnsan Hakları Derneği’nin ısrarlı takibi ile 2011 yılında hazırlanan TBMM İnsan Hakları Komisyonu raporunda; Cemil Kırbayır’ın gözaltında öldürüldüğü ve bedenin bilinmeyen bir şekilde yok edildiği gerçeği açığa çıkarıldı.Komisyonun suç duyurusunda bulunduğu Kars Cumhuriyet Başsavcılığı 8 yıldır sorumlular hakkında dava açmadı.759. haftamızda Kırbayır Ailesiyle birlikte Berfo Anne’nin bıraktığı yerden, "39 yıldır adalet istiyoruz. Bize yaşatılan işkencenin son bulmasını istiyoruz. 12 Eylül darbecilerinin cezasız bırakılan suçları unutulmasın diye mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyerek buluşacağız. Sizi de kırmızı bir karanfille sesimize ses katmaya çağırıyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Özge Akman dahil

Tarih: 12 Ekim 2019 (Cumartesi)

Saat  : 12.00

Yer   : Galatasaray Meydanı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız