Güncel

Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz’in şikayeti üzerine öğrenciler ifadeye çağrıldı I “Yine geleceğiz, bizden çalınanları geri alacağız!”

Cengiz Holding’in Altunizade’deki binası önünde de eylem yapan Öğrenci Dayanışması üyeleri “Haramilerin saltanatını yıkacağız” yazılı pankart açarak 9 Ocak günü eylem yapmıştı.

19 Ocak 2022 Saat: 10:50
Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz’in şikayeti üzerine öğrenciler ifadeye çağrıldı I “Yine geleceğiz, bizden çalınanları geri alacağız!”
Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz’in şikayeti üzerine öğrenciler ifadeye çağrıldı I “Yine geleceğiz, bizden çalınanları geri alacağız!”

Öğrenciler, Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz’in şikâyeti üzerine ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrılan bir öğrenci Sendika.Org'a konuştu.

Öğrenci Dayanışması, Cengiz Holding, Kolin Holding ve TÜSİAD önünde 9 Ocak günü eş zamanlı eylem yapmıştı. Cengiz Holding’in Altunizade’deki binası önünde de eylem yapan Öğrenci Dayanışması üyeleri “Haramilerin saltanatını yıkacağız” yazılı pankart açarak “Kendilerine yarattıkları cennetleriyle bizlere her gün cehennemi yaşatanlara sesleniyoruz, yıkılır elbet sarsılmaz sandığınız tahtlar, saltanatlar; yıkacağız, biliyoruz!” demişti. Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz’in şikâyeti üzerine Öğrenci Dayanışması üyeleri ifadeye çağrıldı.

“Yine geleceğiz, bizden çalınanları geri alacağız!”

Öğrenci Dayanışması, sosyal medyada yaptıkları paylaşımda “Yine geleceğiz” diyerek şunları söyledi:

9 Ocak’ta Cengiz Holding, Kolin Holding ve TÜSİAD önünde yaptığımız eylemlerin ardından Cengiz Holding patronu Mehmet Cengiz’in şikâyeti üzerine arkadaşlarımız ifadeye çağrıldı, haklarında soruşturma başlatıldı. Şikâyetin gerekçesi, tehdit ve hakaret…

İnsanlar en temel yaşamsal ihtiyaçlarına erişemezken, ülke kaynaklarını talan eden holdinglerin kapısına dayandık!

Geleceği karartılan gençler yaşamlarından vazgeçerken, büyüttükleri servetleriyle yüz yıllarını lüks içinde yaşamayı garanti altına alan holdinglerin kapısına dayandık!

Yaşamımızı, geleceğimizi, toprağı, dereyi, ağacı, hayvanı, tüm canlıları, doymak bilmeyen sermayenin saldırılarına karşı savunmak için holdinglerin kapısına dayandık!

Kapılarına dayandık ve suçlarını yüzlerine haykırdık. Ne söylediysek, noktasına virgülüne kadar savunuyoruz! Ne söylediysek, az bile söylemişizdir!

“Tehdit” ve “hakaret” suçlamasıyla arkadaşlarımız hakkında soruşturma başlatıldı.

Asıl tehdit, tükenmeyen kar hırslarıyla insanı ve doğayı sömüren, yeryüzünü cehenneme çeviren holding patronlarıdır! 

İnsanlar açken, hayatları karartılan gençler yaşamlarına son verirken, akıl almaz bir zenginlik içinde yaşayanların varlığı, hepimize yapılmış en büyük hakarettir!

Buradan tekrar holdinglere ve onların hizmetkarı AKP-MHP iktidarına sesleniyoruz:

Bize ekmek yoksa size huzur yok, size gelecek yok!

Yine geleceğiz, bizden çalınanları geri alacağız!

Haramilerin saltanatını yıkacağız!

Kendisine soruşturma açılan bir öğrenci Sendika.Org’a konuştu. Öğrenci şunları söyledi:

9 Ocak günü Cengiz Holding, Kolin Holding ve TÜSİAD’ın önünde artan yoksullaşmaya, zamlara ve biz üniversitelilere sunulan güvencesiz geleceğe karşı bunu yaratanları teşhir etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdik. Sermayedarlar her geçen gün zenginleşirken, devlet eliyle vergileri her gün silinirken bize reva görülen daha çok borç, daha çok yoksulluk oluyor. Üniversiteye KYK kredileriyle başlamanın yanı sıra döviz kuru sürekli artış gösterirken aldığımız kredilerin dahi yetmediği, ayın sonunu getiremediğimiz ve biriken faturaların altında ezildiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. O gün Cengiz’in de Kolin’in de TÜSİAD’ın da önünden söylediğimiz gibi, ‘Biz her gün zenginler var diye bunları yaşıyoruz, biz onlar var diye her gün öldürülüyoruz.’

On yıllardır üniversite öğrencilerinin yaşadığı sıkıntılar son yıllarda daha belirgin hale gelmiş durumda. Son günlerde yaşadığımız Enes Kara örneğinde olduğu gibi bu sıkıntılar çok boyutlu bir şekilde biz üniversite öğrencilerinin sırtına yükleniyor. Bu sorunlar ekonomik olarak geçim sağlayabilmenin yanı sıra barınma, sağlık gibi yaşamsal ihtiyaçlarda da kendini gösteriyor. Aynı zamanda bu sorunları dile getirmek dahi iktidar tarafından baskı ve şiddetle engelleniyor. Enes için sokağa çıkmak, zamlara karşı sokağa çıkmak, kadın cinayetlerine karşı sokağa çıkmak göz altılarla ve polis şiddetiyle karşılanıyor. Bizler gençler, işçi emekçiler, kadınlar ve tüm ezilenler olarak bu baskılara yanıtı sokakta vermeye devam edeceğiz.

Öğrenciye gönderilen evrak şöyle:

Öğrenciler sosyal medyada #İncinmişsinCengiz etiketiyle ses çıkartıyor.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız