Güncel

"Cerattepe'den ve Munzur’a ekoloji mücadelesinin sesi ortaklaştırıldı"

Ekoloji Birliği Bileşenleri ve (ARÇEP) Artvin Çevre Ekoloji platformu adına konuşan çevre aktivisti Adem Çifçi “Cerattepe’den Munzur’a, ülkenin her köşesindeki ekoloji mücadelesinin sesi ortaklaştırıldı”dedi.

30 Ocak 2020 Saat: 10:49
"Cerattepe'den ve Munzur’a ekoloji mücadelesinin sesi ortaklaştırıldı"
"Cerattepe'den ve Munzur’a ekoloji mücadelesinin sesi ortaklaştırıldı"

Ekoloji Birliği Bileşenleri ve (ARÇEP) Artvin Çevre Ekoloji platformu adına konuşan çevre aktivisti Adem Çifçi “çevre-ekoloji sorunlarına yönelik yerel mücadelelerle dayanışma yükseltilerek, Cerattepe’den Munzur’a, Fatsa’dan Hasankeyf’e, Aydın’dan İstanbul Kanal’a; yani ülkenin her köşesindeki ekoloji mücadelesinin sesi ortaklaştırıldı”dedi.

Artvin’deki yaşam alanlarına yönelik talan politikalarına karşı Artvin Kültür Çevre Dayanışma derneğinde basın açıklaması yaptı. Ekoloji Birliği Bileşenleri adına açıklamayı okuyan çevre aktivisti Adem Çiftçi şunları ifade etti;

“Cerattepe biten bir adalet değildir özellikle Cerrattepe’de madene, derelerimizde HES’lere karşı mücadelede aktif olarak yer alan Artvin Çevre Platformu ve Yeşil Artvin Derneği’nin de içinde bulunduğu Ekoloji Birliği’nin kuruluşu için iki toplantı yaptık ve öneli kararlar aldık. Öncelikle ülkenin dört bir tarafından ilk kez bir araya gelen dernek ve platform sözcüleri birbirlerini tanıma, birbirlerinin mücadelesinden deneyimler elde etme olanağı buldu. Birlikteliğin sağlanmasından sonra adımız Ekoloji Birliği olarak belirlendi. Kuruluş kararından sonra artık yerel mücadelelerle dayanışma, birbirinin sesine ses katma süreci hızlanarak başladı. Cerattepe’den Munzur’a, Fatsa’dan Hasankeyf’e, Aydın’dan İstanbul Kanal’a; yani ülkenin her köşesindeki ekoloji mücadelesinin sesi ortaklaştırıldı.

“Ekoloji Birliği 67 bileşeni ile Türkiye’nin en büyük ve etkili ekoloji hareketi olarak gündeme müdahale ederken yeni gündemler belirlemeye de çalışmaktadır” diyen Çİftçi, son olarak birliğin ilkelerini sıraladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız