Güncel

Cezaevinde işkenceye soruşturma

Amasya cezaevinde işkence uyguladığı ifade edilen cezaevi müdürü ve gardiyanlara ilişkin şikayetlerin ardından gardiyanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

10 Ağustos 2016 Saat: 13:15
Cezaevinde işkenceye soruşturma
Cezaevinde işkenceye soruşturma

Sık sık işkencelerle gündeme gelen Amasya E Tipi Cezaevi’nde tutuklu siyasi mahkumlara bir kez daha işkence uyguladığı ifade edilen cezaevi müdürü ve gardiyanlara ilişkin şikayetlerin ardından gardiyanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

21, 22 ve 27 Temmuz günlerinde aralarında Hepatit-B hastasının da bulunduğu 6 siyasi mahkumun koğuşuna gelen gardiyanlar, mahkumlara işkence uyguladı. Belinden ameliyatlı mahkum Rıza Şahin ve beraberindeki 5 arkadaşını döven gardiyanların, Şahin’in rahatsızlığını bildiği ve birbirlerine “beline vur” dediği öğrenildi.

Saldırıların ardından eşinin kendisine, “İçimizden birinin ölmemesi tesadüf” dediğini aktaran Rıza Şahin’in eşi Gözde Şahin, “Eşimi saldırıların birinde bir buçuk metre yüksekliğindeki havalandırmadan aşağı atıyorlar. İlk saldırının güvenlik kamera kayıtları vardı ve bunu fark ettikleri için diğer saldırılar kameraların olmadığı, cezaevinin ‘kör’ noktalarından yapılmış” dedi. Cezaevi yönetiminin saldırıların hiçbirini kabul etmediğini ancak girişimleri sonucunda gardiyanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildiren Şahin, “Müdür, gardiyanların da kendisinin de saldırıda pay sahibi olmadığını söylemişti ancak gardiyanlar hakkında yalan söylediği ortaya çıktı. Şimdi onun hakkında da soruşturma açılmasını da istiyoruz. Birkaç gün önce telefonla konuştuğumuzda, eşim kendilerinin daha yeni yeni ayaklarının üzerine basabildiğini anlattı” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız