Güncel

Cezaevinden çıkanlar için karantina talebi

ANTALYA - Cezaevinden tahliye olan kişilerde virüs tespit edildiğini belirten SES Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, cezaevinden çıkanlara test yapılarak, karantinaya alınmasını istedi.

22 Nisan 2020 Saat: 11:41
Cezaevinden çıkanlar için karantina talebi
Cezaevinden çıkanlar için karantina talebi
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eşbaşkanı Şükran İçöz, Antalya’da İnfaz Yasası’yla tahliye olan kişilerde koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesine dair açıklamalarda bulundu. Cezaevinden çıkanların sağlık kontrolünden geçirilmediği ve karantina zorunluluğu getirilmediğini aktaran İçöz, “Hiçbir tedbir uygulanmadan salıvermişlerdir. Şimdi bulunabilenlere test yapılıyor. Bulunmayanlarsa virüsü taşımaya devam ediyor” dedi.  
ÇIKANLARA TEST YAPILDI MI? 
Cezaevlerinden çıkanların bir kısmının adreslerinde bulunamadıkları için test de yapılamadığını ifade eden İçöz şu soruların yanıt beklediğini belirtti: “Antalya'da cezaevinden afla çıkanların sayısı ne kadardır? Çıkanların kaçı Antalya'da ikamet etmeye devam ediyor, kaçı il dışına çıktı? İl dışından Antalya'ya gelen kaç kişi?  Cezaevinden çıktıktan sonra test yapılan ve sonuçları pozitif çıkanların sayısı ne kadardır? Bu kişilere cezaevinden çıktıktan ne kadar süre sonra ulaşıldı? Test sonucu pozitif çıkanların temas ettikleri kişiler belirlendi mi?”  
‘MÜCADELEDE AYRIM YAPILMAMALI’ 
Geçici çözümlerle salgının önlenemeyeceğini aktaran İçöz, "Salgının tamamen kontrol altına alınabilmesi için zorunlu olmayan hizmetler durdurulmalı. Tüm çalışanlara insanca yaşamaya yetecek şekilde ücretli izin verilmelidir. Pandemi ile mücadele de ayrım yapılmamalıdır. Bizler yaşamak ve yaşatmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız