Güncel

ÇHD: Bursları kesilen öğrencilerin yanındayız

ÇHD Ankara Şubesi, "Barınamıyoruz" ve "Geçinemiyoruz" eylemlerine katıldığı için burs ve kredileri kesilen öğrencilerin yanında olduklarını ve gerekli hukuki süreçlerin başlatılacağını duyurdu.

19 Mart 2022 Saat: 06:49
ÇHD: Bursları kesilen öğrencilerin yanındayız
ÇHD: Bursları kesilen öğrencilerin yanındayız

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, "Barınamıyoruz" ve "Geçinemiyoruz" eylemine katılan öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından burs ve kredilerinin kesilmesine ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. "Baskılara karşı üniversite öğrencilerinin yanındayız" pankartının asıldığı toplantıda konuşan avukat Ayşegül Çağatay, öğrencilerin süreç boyunca karşılaştıkları polis saldırısı ve hukuksuzlara ilişkin gerekli hukuksal süreçleri başlattıklarını belirtti.

'BURS VE KREDİLERİN KESİLMESİ HUKUKA AYKIRI' 
KYK'nin öğrencilere gönderdiği yazıyı paylaşan Çağatay, yazıda gerekçe gösterilen yönetmelik maddesinin burs-kredi almakta olan öğrencilerin burs ve kredilerinin kesilmesine yönelik olmadığına işaret ederek, yapılan idari işlemin daha başından hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

Çağatay, sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi iktidarın işkencelerle, gözaltılarla, disiplin soruşturmalarıyla yıldıramadığı öğrencileri burs ve kredilerini keserek açlık ile terbiye etme çabasına karşı öğrencilerin yanındayız. Bu süreci sonuna dek takip edeceğimizi; eşitsiz, haksız, hukuksuz uygulamalara karşı mücadele eden tüm öğrencilerin avukatlığını yapacağımızı duyuruyoruz." 

'YILDIRMAK İSTİYORLAR, YILMAYACAĞIZ'
Bursu kesilen öğrencilerden Ozan Deniz Ödemiş ise, "Yaptığımız eylemler meşru. 'Barınamıyoruz' demek suç değil, barınma düzenini oluşturmamak suç. Bizim için 800 lira büyük bir para, buna ihtiyacım var ama dayanışarak bu günleri geride bırakacağız. Burs kesintilerine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Yıldırmaya çalışıyorlar ama yılmayacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız