Güncel

ÇHD Hapishane Komisyonu : Hasta tutsaklar salgın nedeniyle tahliye edilmelidir

ÇHD Hapishane Komisyonu, "Göstermelik "tedbirlerle" hapishanelerde salgının önüne geçilememektedir, bu durum tutsaklar için ciddi risk. Bu nedenle tüm siyasi ve hasta tutsaklar gecikmeksizin tahliye edilmelidir."

4 Mart 2021 Saat: 07:39
ÇHD Hapishane Komisyonu : Hasta tutsaklar salgın nedeniyle tahliye edilmelidir
ÇHD Hapishane Komisyonu : Hasta tutsaklar salgın nedeniyle tahliye edilmelidir

ÇHD Hapishane Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Hapishanelerde her geçen gün yeni bir Covid-19 vakası görüldüğü haberleri Komisyonumuza bildirilmektedir. Son vaka haberi Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nden gelmiştir.

Bugün Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dosyasında beyanı alınması gereken Nazan Bozkurt "tutuklu bulunduğu Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'ndeki tutsaklarda Covid-19 tespit edildiği, bu nedenle çeşitli önlemlerin alındığı, içeriye giriş çıkış olmadığı, SEGBİS'e dahi kimsenin çıkarılmadığı" gerekçesiyle SEGBİS'e çıkarılmamıştır.

Tutsakların en insani hakları bile "Covid-19 tedbirleri" adı altında kısıtlanmaktadır ancak buna rağmen görülen vaka yoğunluğu hak kısıtlamalarına bahane edilen Covid-19 ile gerektiği gibi mücadele edilmediğini ortaya koymaktadır.

Gelinen aşamada alınan göstermelik "tedbirlerle" hapishanelerde salgının önüne geçilememektedir, bu durum tutsaklar için ciddi risk taşımaktadır. Bu nedenle tüm siyasi ve hasta tutsaklar gecikmeksizin tahliye edilmelidir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız