Güncel

CHP’den Gülmen ve Özakça çağrısı

“İnsan hakları sınavından geçmek için henüz vakit varken, iktidarı iki eğitimciyi görevlerine iade etmeye çağırıyoruz” dedi.

15 Ağustos 2017 Saat: 18:13
CHP’den Gülmen ve Özakça çağrısı
CHP’den Gülmen ve Özakça çağrısı
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın zorla götürüldükleri Sincan Ceza İnfaz Kampusu hastanesinde ağır tecrit koşullarında tutulduğunu aktaran CHP milletvekili Şenal Sarıhan, ‘Nuriye ve Semih Yaşasın’ diyenlere yönelik gözaltıların bir rutin halini aldığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hükümete çağrıda bulundu. Sarıhan, “İnsan hakları sınavından geçmek için henüz vakit varken, iktidarı iki eğitimciyi görevlerine iade etmeye çağırıyoruz” dedi. Sarıhan, “işimi geri istiyorum” diyerek 159 gündür açlık grevine devam eden Gülmen ve Özakça’nın acilen göreve iade edilmesini istedi. Açlık grevindeki eğitimcilerin sağlık durumlarının her geçen gün kötüleştiğini ve onların yaşam hakkını korumaya çalışanlara yönelik ağır hak ihlalleri artarak devam ettiğini belirten Sarıhan, Gülmen ve Özakça’nın acilen göreve iadesini isteyerek “OHAL ile birlikte kendinin hukuktan muaf olduğunu zanneden iktidarın insan haklarıyla sınavının adı; Nuriye ve Semih olmuştur. İçişleri Bakanı’ndan Adalet Bakanı’na, emniyetinden valisine dek neredeyse tüm yetkililerin Anayasa’yı yok saydığı, bir ortamda Türkiye’nin insan hakları sınavında başarılı olmasının her geçen gün biraz daha olanaksızlaştığını anımsatarak yetkililere bir kez daha ulusal ve evrensel hukuk kurallarını hatırlatıyoruz. Yaşam hakkını korumak devletin asli görevidir! İnsan hakları sınavından geçmek için henüz vakit varken, iktidarı iki eğitimciyi görevlerine iade etmeye çağırıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız