Güncel

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden Canan Kaftancıoğlu seçildi

Canan Kaftancıoğlu yeniden CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi

10 Şubat 2020 Saat: 09:25
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden Canan Kaftancıoğlu seçildi
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden Canan Kaftancıoğlu seçildi

Haliç Kongre Merkezi’nin otoparkına kurulan çadırda yapılan CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi sona erdi. Kongreye tek aday olarak katılan mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu yeniden İstanbul İl Başkanı seçildi.

444 delegenin oyunu aldı

677 delegeden 571’i kongrede oy kullandı. Geçerli 510 oyun 444’ünü alan Canan Kaftancıoğlu yeniden CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçildi. İl başkanının belirlendiği kongrede ayrıca yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri de belirlendi. Yeni yönetim 2 yıl süreyle görev yapacak.

Aday adayı Ferudun Cemal Aydın ise adaylık için gereken 60 delege imza sayısına ulaşamadı. Ferudun Cemal Aydın 47 imza toplayabildi.

Kaftancıoğlu: Yeni siyasetin lideri Kemal Kılıçdaroğlu

Konuşmasına CHP tarihini anlatarak başlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni bir çığır açtık, kararlı olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkeye huzur ve kardeşliği getireceğiz, kimsenin kuşkusu olmasın. Yeni bir siyaset anlayışını getiriyoruz. Dünyaya bakışımız, insana bakışımız farklıdır; sevgi, barış, kardeşlik üzerinedir. Bu yoldan yürüyeceğiz. Hiçbir zaman endişeye kapılmadık. İnanıyorsak söylediğimiz her sözün arkasında kapı gibi duracağız” ifadelerine yer verdi. Demokrasinin ağır yara aldığını söyleyen CHP lideri, önlerindeki sürecin iktidar olduğunu söyledi.

Konuşmasına Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek başlayan Canan Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun siyaset anlayışını yeni siyaset tarzı olarak ifade etti. Kaftancıoğlu, İstanbul’da da tüm Türkiye’de de yeni siyasetin liderinin Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız