Güncel

CHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı

Burdur’un CHP’li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel (68) ve eşi Fatma Şenel (64) silahlı saldırıya uğradı.

20 Nisan 2020 Saat: 11:39
CHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı
CHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı
“Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde buraya iş makineleri sokarak kamyonlarla kum taşıyan müteahhit firmanın faaliyeti ile gündeme oturan Salda Gölü’nün kıyısında bulunduğu Burdur’un Yeşilova İlçe Belediye Başkanı Mümtaz Şenel (68) ve eşi Fatma Şenel (64), evlerinde silahlı saldırıya uğradı. 
CHP’li Belediye Başkanı Mümtaz Şenel´in, Koyunlar Çeşme Mahallesi'ndeki evine saat 04.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler, kapıyı çaldı. Saldırganlar, kapıyı açan Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e tabancayla ateş açtı.  
Başkan Şenel´in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşini de ayağından vurduktan sonra kaçtı. İhbar üzerine adrese çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi, buradaki ilk müdahalelerinin ardından da Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Mümtaz Şenel'in ameliyata alındığı bildirildi. 
Burdur Valisi Hasan Şıldak ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Devlet Hastanesi'ne giderek, Başhekim Nedim Ongun'dan bilgi aldı.  
CHP Burdur Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Göker de, sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, “Yeşilova belediye Başkanımız ve eşi bu sabah kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandı” ifadelerini kullandı. 
SALDA SKANDALI 
Salda Gölü’nün beyaz kumsalına geçen hafta iş makinelerinin girmesi büyük tepki çekmişti. Kıyı şeridindeki kumların kamyonlarla başka bir yere taşındığı görüntüleri sosyal medyada yayılınca TOKİ soruşturma başlatıldığını duyurmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da alana kamera sistemlerinin takılacağını açıklamıştı. 
Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda skandalından sonra yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin göl etrafında sık sık dolaştığını dile getirmişti. Şenel, yaşanan kum skandalıyla ilgili duyumu 15 gün önce aldığını söylemişti. 
Şenel, “Beyaz kumların olduğu yerden o beyaz kumları alıp kum olmayan yerlere yol yapmaya çalışıyorlar. Kumları taşıdığı yere bu yapacakları Millet Bahçesi’nin binalarını oturtacaklarmış. Bu dediğimiz yere de yürüyüş yolu yapacaklarmış. İş makineleriyle henüz düzeltme fırsatları olmadı, biz olaya müdahale edince zaten durdu” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız