Güncel

CHP’li gençlerden ‘Sosyal Medyama Dokunma’ eylemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın denetlenmesi ve düzenlenmesine yönelik yaptığı açıklamalara CHP’li gençler oturma eylemi yaparak tepki gösterdi.

7 Temmuz 2020 Saat: 09:02
CHP’li gençlerden ‘Sosyal Medyama Dokunma’ eylemi
CHP’li gençlerden ‘Sosyal Medyama Dokunma’ eylemi

CHP Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları önderliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ‘Sosyal Medyama Dokunma’ konulu basın açıklaması ve oturma eylemine CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP İL Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay ilçe gençlik kolları üyeleri de katılarak destek verdi.

CHP’li gençler ellerindeki ‘Z Kuşağı Fişini Çekecek’, ‘Biz Geleceğiz Siz Gidici’ yazılı dövizler ile tepkilerini dile getirdi.

“SOSYAL MEDYAYI NASIL KISITLARIM DİYE DÜŞÜNÜYOR’’

CHP Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Şimal Baymal yaptığı açıklamada, ekonomik, işsizlik ve zam gibi önemli sıkıntıların olduğu Türkiye’de AKP iktidarının sosyal medyayı kapatmakla uğraştığını ifade etti.

CHP Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Baymal yaptığı açıklamada,

“AKP hükümeti, yıllardır uyguladığı baskılara bir yenisini daha eklemeye çalışıyor. Bu sefer, engelleme gençlerin, yani bizlerin günümüzde oldukça fazla kullandığı sosyal medya uygulamalarına yöneliktir. Ülkemizde hayati önem taşıyan bir çok sorun varken, hükümet ne yazık ki hala ‘sosyal medyayı nasıl kısıtlarım, birilerinin ses çıkarmasını nasıl engellerim’ diye düşünüyor.’’ diye konuştu.

“HALK ERİŞEMEDİĞİ BİLGİLERE SOSYAL MEDYADAN ERİŞİYOR’’

CHP Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Baymal, günümüzde sosyal meydanının halka haber alma özgürlüğü sağladığını, hem dünya da hem de Türkiye’de olup-bitenlerin sosyal medya üzerinden öğrenildiğini belirterek, halkın erişemediği bilgilere sosyal medya üzerinden eriştiğini ifade etti.

Baymal yaptığı açıklamada, “Günümüzdeki ana akım medyanın yüzde 95’i hükümetin doğrudan ya da hükümet ile birlikte iş yapanların kontrolünde. Ana akım medyada konuşulan konularda, ne yazık ki konuların muhatapları yer almıyor. Bir kişi hem spor, hem kadın hakları, hem de çoklu baro hakkında konuşabiliyor. Herkes profesör, herkes konunu uzmanı. Herkes söylemesi istenilen şeyleri söylüyor, konuşmasına yasak getirilen konularda konuşamıyor. Bunun yanında halkımızın, ana akım medyadan erişemediği bilgi ve haberlere sosyal medyadan erişebiliyor. Ülkenin herhangibir yerinde ne olmuş-ne bitmiş sosyal medyadan hızlıca öğrenebiliyor. Adliyeler de çıkan toplum vicdanını yaralayıcı kararlar bile sosyal medyadan yapılan baskılarla düzeltilebiliyor veya hiç dikkate alınmayacak olaylar gerekli mercilerin gözüne sokulabiliyor’’ dedi.

“ENGELLEMELERİN SONUNA KADAR KARŞISINDA DURACAĞIZ’’

CHP Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Baymal açıklamasında son olarak, AKP iktidarı tarafından sosyal medyanın kontrol altına alınmasına karşı olduklarını ifade ederek,

“Bugün sosyal medya kontrol altına alınmak isteniyor. Çünkü hükümetin bilgisi dahilinde olmayan hiçbir olayı ve haberi, halkın bilmesi istenmiyor. Biz gençler olarak bu engellemelerin sonuna kadar karşısında duracağız. Ülke içerisinde en özgür, belki de tek özgür olduğumuz yer sosyal medyanın engellenmesine müsaade etmeyeceğiz. Esas yapılmak istenilen gençlerin sesini kısmaktır, susturmaktır. Bizler susmayacağız. Sesimizin kesilmesine izin vermeyeceğiz’’ dedi.

Açıklamanın ardından CHP’li gençler partili yöneticiler ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yarım saat oturma eylemi yaptı.

Kaynak: Manisa halk Haber

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız