Kültür

Çiğli’de Barış Kütüphanesi açılıyor

Ankara Katliamında yaşamını yitiren Gülhan Elmascan ve makinist eşi Yılmaz Elmascan ve 101 kişi adına barış kütüphanesi açılıyor.

23 Haziran 2016 Saat: 14:36
Çiğli’de Barış Kütüphanesi açılıyor
Çiğli’de Barış Kütüphanesi açılıyor

Çiğli Belediyesi tarafından kurulan Gülhan-Yılmaz Elmascan Barış Kütüphanesi 25 Haziran Cumartesi günü açılacak. 

Ankara Garında 10 Ekim’de meydana gelen bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren öğretmen Gülhan Elmascan ve makinist eşi Yılmaz Elmascan ile patlamada yaşamını yitiren 101 kişi anısına  kütüphane kuruldu.Gülhan ve Yılmaz Elmascan’ın ailelerinin başlattığı Barış Kütüphanesi çalışması yedi aylık bir süreçte, çok sayıda kişi ve kurumun katılımı ile gerçekleştirildi.  

Çiğli Belediyesi’nin eski hizmet binasında, Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi içinde 70 metrekarelik bir alana kurulan kütüphanede 2800’ü “Veysel Atılgan Çocuk Kitaplığı”nda olmak üzere toplam 8 bin kitap bulunuyor. Ağırlığı roman, öykü ve şiir kitaplarından oluşan kütüphanede saldırıda yaşamını yitiren 101 kişinin isimleri raflara ayrı ayrı verildi ve resimleri kütüphaneye yerleştirildi.  

Çiğli Belediyesi Gülhan-Yılmaz Elmascan Barış Kütüphanesi’nin saat 17.00’de başlayacak olan açılış törenine, aileler, belediye başkanı, sendika ve siyasi partilerin yöneticileri, demokratik kitle örgütleri ile çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız