Güncel

Çiğli Emek ve Demokrasi Güçleri'nden 'Suruç için adalet' çağrısı

Çiğli Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla Suruç şehitlerini andı.

17 Temmuz 2021 Saat: 08:38
Çiğli Emek ve Demokrasi Güçlerinden Suruç için adalet çağrısı
Çiğli Emek ve Demokrasi Güçleri'nden 'Suruç için adalet' çağrısı

Belediye binası önünde yapılan açıklamada, "Bu topraklara adalet gelene kadar mücadele edeceğiz" denildi. Açıklamada, 20 Temmuz günü Karşıyaka'da yapılacak eyleme katılım çağrısında bulunuldu.

Suruç katliamının 6. yılında İzmir'de anma etkinliği yapıldı. Çiğli Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, "Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarıyla belediye binası önünde açıklama yaptı.

Çiğli Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Suruç yaralısı Didar Gül, Diyarbakır katliamı ile başlayan IŞİD'in canlı bomba saldırılarının Suruç, Ankara, Sultanahmet, Reina, Antep katliamlarıyla devam ettiğini söyledi. Katliamlarda sorumluluğu bulunanların korunduğuna dikkat çeken Gül, yeni katliamların önünün açıldığına işaret etti.

6 yıldır sürdürülen "Suruç için adalet, herkes için adalet" mücadelesinin diğer adalet arayışçılarıyla buluşturduklarını söyleyen Gül, "Cumartesi Anneleri'nden Taybet Ana'ya, Berkin Elvan'dan Deniz Poyraz'a, Hrant Dink'ten Önder Babat'a, Roboski'den Suruç'a, Kemal Kurkut'tan Şenyaşar Ailesi'ne, Hande Kader'den Gülistan Doku'ya,  Soma'dan Çorlu'ya kadar aydınlatılmayan, sorumluları yargılanmayan, göstermelik cezalarla kapatılmaya çalışılan, adalet isteyenlerin gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturulmaya çalışıldığı bir devlet politikası ile karşı karşıya kaldık" dedi.

Eşitlik ve özgürlük mücadelesinden, halkların bir arada yaşama iradesinden korkanların iktidarları sallandığında yeni bir katliam gerçekleştirdiğine işaret eden Gül, şunları söyledi: "Son örneğini HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz'ın katledilmesiyle yaşadığımız katliamlar devam ediyor. Suruç katliamı ve 33 düş yolcusunun katledilmesi de bunlardan biridir. Bu katliam, bundan önceki ve sonraki katliamlar devlet eliyle işlenmiştir ve katiller aynı devlet aklı ile korunmaktadır."

Katilleri koruyanların, Suruç katliamının 6. yılında Ankara'ya temsili yürüyüş yapan aileler, yaralılar ve tanıklara saldırarak işkenceyle gözaltına aldığını kaydeden Gül, "Katliamların aydınlatılması mahkeme salonlarından sokaklara adalet mücadelesinin büyütülmesiyle gerçekleşecektir. Çünkü bizler biliyoruz ki kazanan biz olacağız. Suruç için, 10 Ekim için, Amed için, Deniz Poyraz için, doğası için, emeği için, yaşamak için mücadeleyi büyütenler olacak. Bu yüzden bugün burada, Çiğli'de olduğu gibi adalet mücadelesini birlikte haykırmaya devam edeceğiz. Bu topraklara adalet gelene kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Didar Gül, katliamın 6. yılında 20 Temmuz günü saat 19.00'da İzmir'de Karşıyaka İzban önünde yapacaklara eyleme katılım çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız