Güncel

Çıldır Gölü buz tuttu, kızak mevsimi açıldı

Kar yurdun bir çok bölgesini etkilerken, ülkemizin büyük göllerinden biri olan Çıldır Gölü kalınlığı yarım metreyi geçen buz tuttu ve yine kızaklar meydana çıktı.

4 Ocak 2016 Saat: 10:02
Çıldır Gölü buz tuttu, kızak mevsimi açıldı
Çıldır Gölü buz tuttu, kızak mevsimi açıldı

Ardahan’da son günlerde soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde ziyaretçilerin atlı kızak keyfi başladı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olan ve yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü’nde gezinmek isteyen yerli ve yabancı turistler, atlı kızaklara binerek göl üzerinde kızak yapma keyfi yaşıyor.

Her yıl adeta kızak mevsimini açan CHP  Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve Ardahan 22.23.24  dönem milletvekili Ensar Öğüt, bu yıl da Çıldır gölünde kızaklarla kaydı.

Denizden 1959 metre yükseklikte ve 123 bin metrekare alanda müthiş birgüzellik sunan Çıldır Gölünde gezinti yapan Ensar Öğüt, “Göl’de buz kalınlığı oldukça kalın. Atlı kızak keyfini yaşamak isteyenler artık rahatlıkla gelebilirler. Çıldır ilçesine 5 kilometre uzaklıkta olan Çıldır Gölü’nün bu güzelliklerini herkesin gelip görmesini isterim. Yer yer güneş ve soğuk havanın bir arada.Kış turizmini değerlendirmek isteyenler buraya gelmeli.”dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız