Güncel

“Çocuklarımızın ölümünü izlemek istemiyoruz”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın anneleri, “Çocuklarımızın ölümünü izlemek istemiyoruz. Hem işlerine dönmelerini hem de sağlıklarına kavuşmalarını istiyoruz” dedi

28 Nisan 2017 Saat: 15:57
“Çocuklarımızın ölümünü izlemek istemiyoruz”
“Çocuklarımızın ölümünü izlemek istemiyoruz”

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile kamu görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevinin 50’inci gününde. Nuriye Gülmen 59 kg'dan 52 kg'a, Semih Özakça da 86 kg'dan 70 kg'a kadar düştü. Gülmen ve Özakça’nın anneleri feryatlarını duyuramadıklarını vurgulayarak, çocuklarının işlerine ve sağlıklarına kavuşmalarını istediklerini belirtti. 
Ankara Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Sağlık ve Sosyal hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi, Çağdaş Hukukçular’ın da aralarında bulunduğu sağlık meslek örgütleri, açlık grevinin 50’inci gününün insan sağlığı açısından “ciddi risk” oluşturduğunu ifade eden bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yanısıra anneleri Cemile Gülmen ve Sultan Özakça da toplantıya katıldı.

Gülmen 52, Özakça 70 kiloya kadar düştü

Basın açıklamasında ilk sözü alan TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, keyfi ve hukuk dışı ihraçlar sürecinde 103 bin insanın ihraç edildiğini anımsattı. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Benan Koyuncu da Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumları hakkında bilgi verdi. Açlık grevine başladıklarından bu yana Gülmen’in 59’dan 52 kilograma, Özakça’nın ise 86’dan 70 kilograma düştüğünü söyleyen Koyuncu, “OHAL ve KHK'lar toplumun psikolojisini ve sağlığını bozmuştur. Gülmen ve Özakça’nın sindirim sisteminde ve kaslarında sorunlar var. Genel olarak kalp ritmi sorunları da dikkati çekiyor. Açlık grevinde 45’inci günden sonra risk artmaktadır. Durum daha kötüye gitmeden yetkilier üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu. ÇHD İstanbul Şube Yöneticisi Avukat Ebru Timtik de, hukuk düzenindeki bozukluklara dikkati çekti.

Feryadımızı duyun!
Açıklamada son sözü alan Gülmen ve Özakça’nın anneleri, bu kadar feryada rağmen muhattap bulamamadıklarının altını çizdi. Gülmen ve Özakça, çocuklarının ölümünü izlemek istemediklerini söylerken, çocuklarının sağlıklarına ve işlerine kavuşmalarını istediklerini belirtti.​(BirGün)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız