Güncel

“Çocuklarımızın talepleri kabul edilinceye kadar nöbet eylemine devam edeceğiz”

Gebze M Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi’nde açlık grevindeki tuutukluların taleplerinin kabul edilmesi için tutuklu yakınları tarafından nöbet tutuluyor.

15 Nisan 2019 Saat: 09:43
“Çocuklarımızın talepleri kabul edilinceye kadar nöbet eylemine devam edeceğiz”
“Çocuklarımızın talepleri kabul edilinceye kadar nöbet eylemine devam edeceğiz”

Necdet ÖZSAYGIN

KOCAELİ -

Gebze M Tipi Kapalı Kadın Hapishanesi’nde 5 gündür açlık grevindeki tutukluların taleplerinin kabul edilmesi için nöbet eylemi yapan tutuklu yakınları “Çocuklarımızın talepleri kabul edilinceye kadar nöbet eylemine devam edeceğiz” dedi. Cezaevlerinde siyasi tutuklulara tecritin kaldırılması talebiyle HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve siyasi tutsakların başlattıkları açlık grevine dikkat çekmek için tutuklu annelerinin Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde yaptıkları nöbet eylemi 6. gününde.

Gebze Hapishanesi önüne giden tutuklu anneleri, bugün yine çevik ve sivil polislerin ablukası ile karşılaştı. Hapishane önüne gelen tutsak anneleri ve dayanışmada bulunan kitleye Valiliğin eylem yasağı bulunduğu söylenerek uzaklaştırılmaya çalışıldı. 

Bölgeden ayrılmak istemeyen annelere polisin müdahale etmek istemesi üzerine arbede yaşandı. Kitleyi ablukaya alan ve hapishaneye çıkan bütün sokakları kapatan polis aileleri bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Tutuklu Anneleri, talepleri kabul edilinceye kadar nöbet eylemine devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız