Güncel

Çorlu tren katliamı davası: Hiçbir üst düzey sorumlu yargılanmadı

Çorlu tren katliamı davasının karar duruşması öncesi açıklama yapan aileler, katliam davasında hiçbir üst düzey sorumlunun yargılanmadığına dikkat çekerek, adalet istediklerini söyledi.

24 Ocak 2024 Saat: 16:21
Çorlu tren katliamı davası: Hiçbir üst düzey sorumlu yargılanmadı
Çorlu tren katliamı davası: Hiçbir üst düzey sorumlu yargılanmadı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018'de 7'si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 317 kişinin yaralandığı Çorlu Tren Katliamı'na ilişkin davanın 18'inci duruşması öncesi, tren katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları açıklama yaptı. Kitle, Çorlu Santral'dan başlayarak "Adalet istiyoruz" yazılı pankartla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca, "Hak, hukuk, adalet; kaza değil, cinayet", "Çorlu'nun hesabı sorulacak", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" ve "Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek" sloganları atıldı.

BİLGİN: SANIKLAR TERFİ ALDI
Kazada kızı Bihter Bilgin ile kız kardeşleri Emel Duman, Derya Kurtulmuş ile 6 aylık yeğeni Beren Kurtulmuş'u kaybeden Zeliha Bilgin davada TCDD'nin üst düzey yöneticilerinin de yargılanmasını istedi.

Gelinen aşamada Bilgin, tüm sorumlular ortaya çıkarılmasına rağmen TCDD'nin üst düzey yetkililerinin yargılanmadığına dikkat çeken Bilgin "Tüm sorumluların yargılanması için yapılan tüm başvurular hep reddedilmiştir. Üst düzeye hiçbir zaman ulaşılmamıştır, hep korunmuştur, mevcut sanıkların 1 gün bile TCDD ile iş bağlantıları hiçbir şekilde sonlandırılmamıştır, hatta terfi almışlardır" dedi.

Bilgin, şöyle devam etti: "Sanık koltuğunda görmek istediğimiz İsa Apaydın, kendi özel şirketinde DDY'den aldığı ihalelerle, ihale rekoruna koşmaktadır. Biz onu sanık koltuğunda beklerken, rekortmen oluyor, ihale rekortmeni. Bu kadar delil, eksiklik, ihmal varken; biz aileler ve avukatların olası kast talebimiz hep reddedilmiş, bilinçli taksir olarak son bulmuştur. Tutuklanabilirdi, onu da yapmadı heyet."

ÖZ: SUÇU ÜSTLENMEMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR
Katliamda yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel'in dedesi Mehmet Öz ise "Arkadaşlar, bu bir kamu davasıdır. Kamuyu temsilen bir davadır. Ancak, üst düzey kamu yöneticilerini koruyan bir davadır. 2016 senesinde, tren yolunun açılışını yapanlar, tren yolunda neler olup, neler bittiğini gayet iyi biliyor; iktidar bu tren yolunda ne olduğunu biliyor. Suçu üstlenmemek için mücadele veriyorlar. Yaptıkları çok büyük bir suç, yedisi çocuk, 25 insan öldü. Kendilerinde suç olduğunu biliyorlar. Kılıf uydurmaya çalışıyorlar, uyduramıyorlar. Bugün, adaletin nasıl işlediğini göreceğiz" dedi.

'KATİLLERİN KORUNMASINA TAHAMMÜL EDEMİYORUZ'
Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz ise 6 yılda hiçbir sanığın tutuklu yargılanmadığına işaret etti. Öz, "Biz bugün ne istiyoruz derseniz, bugün içeriden olası kast ile ceza aldıklarını görüp, tutuklanıp; buradan evlerine, her gün çalıştıkları ofislerine değil, cezaevine gitmelerini istiyoruz. Haksız yere hapiste yatanların olduğu bir ülkede, en çok içeride olması gerekenler katillerdir, katillerin korunmasına tahammül edemiyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız