Güncel

Cumartesi Anneleri, 672 haftasında, 73 yaşındaki gözaltında kaybedilen Fikri Özgen'in akıbetini soracak.

Cumartesi Anneleri, 672 haftasında, 10 Şubart Cumartesi günü, Galatasaray Meydanı'nda, 27 Şubat 1997 tarihinde ilaç almak için evinden çıkan 73 yaşındaki Fikri Özgen'in akıbetini soracak.

9 Şubat 2018 Saat: 10:56
Cumartesi Anneleri, 672 haftasında, 73 yaşındaki gözaltında kaybedilen Fikri Özgen'in akıbetini soracak.
Cumartesi Anneleri, 672 haftasında, 73 yaşındaki gözaltında kaybedilen Fikri Özgen'in akıbetini soracak.

 Cumartesi Anneleri, 672 haftasında, 10 Şubart Cumartesi günü, Galatasaray Meydanı'nda, 27 Şubat 1997 tarihinde ilaç almak için evinden çıkan 73 yaşındaki Fikri Özgen'in akıbetini soracak.

İHD Kayıplara Karşı Komisyon tarafından yapılan açıklamada  şöyle denildi: 73 yaşındaki Fikri Özgen Diyarbakır Koşuyolu’nda yaşıyordu. 27 Şubat 1997 tarihinde ilaç almak için evinden ayrıldı. Evinden birkaç yüz metre uzaklaşmıştı ki sivil giyimli dört kişi tarafından durduruldu. Ellerinde telsiz bulunan bu kişiler önce Fikri Özgen’in kimliğini kontrol etti.Sonra onu beyaz Toros otomobile bindirerek götürdü.Ailenin, İnsan Hakları Derneği’nin ve Af Örgütü’nün bütün girişimleri sonuçsuz kaldı.Fikri Özgen’den bir daha haber alınamadı.Olaydan yıllar sonra JİTEM’de kadrolu olarak çalışan itirafçı Abdulkadir Aygan, gazetelere de yansıyan itiraflarında; Fikri Özgen’in nasıl öldürüldüğünüaçıkladı.Bu güne kadar iç hukukta etkili bir soruşturma yürütülmedi. Fikri Özgen’in akıbeti karartıldı, failleri cezasız bırakıldı. Ailenin 20.08.1997 tarihinde AİHM’ne yaptığı başvuruda ise Mahkeme, etkili ve yeterli bir soruşturma yapılmadığı için 2.maddenin ve etkili başvuru hakkı olmadığı için 13.maddenin ihlal edildiğine karar verdi. (Başvuru No: 38607/97)

BEKLİYORUZ

Cumartesi Anneleri de çağrıda bulunarak, "672. haftamızda 84 yaşındaki Dilşah Özgen’in Diyarbakır’dan yükselen “21 yıldır eşimi arıyorum, 21 yıldır adalet arıyorum!” sesine Galatasaray’dan sesimizi katacağız.

Sizi de kırmızı bir karanfille 10 Şubat saat 12.00'de Galatasaray’a; hakikat ve adalet talebimizi desteklemeye çağırıyoruz."dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız