Güncel

Cumartesi Anneleri: 675. Kez Galatasaray’dayız...Cüneyt Aydınlar nerede?

Cumartesi Anneleri, 20 Şubat 1994 tarihinde Bakırköy, İncirli’de bulunan Ömür Durağı’nda gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Cüneyt Aydınları'ın akıbetini soracak.

2 Mart 2018 Saat: 10:58
Cumartesi Anneleri: 675. Kez Galatasaray’dayız...Cüneyt Aydınlar nerede?
Cumartesi Anneleri: 675. Kez Galatasaray’dayız...Cüneyt Aydınlar nerede?

Cumartesi Anneleri, 675.inci kez Galatasaray Meydanı'nda  toplanarak İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi  23 yaşındaki Cüneyt Aydınlar'ın  20 Şubat 1994 tarihinde Bakırköy, İncirli’de bulunan Ömür Durağı’nda gözaltına alındıktan sonra kaybedilmesini dile getirip, akıbetini soracak.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon'u tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi: "23 yaşındaki Cüneyt Aydınlar İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisiydi. 20 Şubat 1994 tarihinde Bakırköy, İncirli’de bulunan Ömür Durağı’nda Terörle Mücadele polisleri tarafından gözaltına alındı.Aynı operasyonda gözaltına alınan on dört kişi gibi Cüneyt de Gayrettepe’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yedi gün kayıt dışı gözaltında tutulduktan sonra 27 Şubat 1994 tarihinde gözaltı kaydı yapıldı.Birlikte gözaltında tutulduğu kişiler mahkemeye sevk edildiklerinde aralarında Cüneyt yoktu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cüneyt Aydınlar’ın yer gösterme esnasında ellerinden kaçtığını iddia etti.  

Ailenin başvurusu üzerine İnsan Hakları Derneği avukatları olayı araştırdı. Yapılan araştırma sonrasında 25 Mart 1994 tarihinde İHD İstanbul Şubesi bir basın açıklaması yaparak Terörle Mücadele Şubesinin gözaltına aldığını kabul ettiği Cüneyt Aydınlar’ı kaybettiğini duyurdu. Bugüne kadar Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini açığa çıkartacak, onu kaybedenleri yargılayarak ceza adaletini sağlayacak bir yargı süreci işletilmedi. Sizi de kırmızı bir karanfille Galatasaray’a; hakikat ve adalet talebimize sesinizi katmaya çağırıyoruz."

Tarih : 3 Mart 2018 (Cumartesi)

Saat : 12:00

Yer : GALATASARAY MEYDANI

 

İ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız