Güncel

Cumartesi Anneleri: 692. Kez Edip ve Orhan için Galatasaray'dayız!

Cumartesi Anneleri, 07 Haziran 1995 tarihinde gözaltına alınan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Edip Aksoy ve Orhan Cingöz'ün akıbetini sormak için toplanacak.

29 Haziran 2018 Saat: 12:00
Cumartesi Anneleri: 692. Kez Edip ve Orhan için Galatasaray'dayız!
Cumartesi Anneleri: 692. Kez Edip ve Orhan için Galatasaray'dayız!

Cumartesi Anneleri,  30 Haziran Cumartesi günü, 692 Kez Galatasaray Meydanı'nda, 07 Haziran 1995 tarihinde Diyarbakır Dağkapı’ daki Yeşilçınar Çay Bahçesi’nde gözaltına alınan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 31 yaşındaki Edip Aksoy ve 23 yaşındaki Orhan Cingöz'ün akıbetini sormak için toplanacak.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon tarafından yapılan açıklamada şu çağrıya yer verildi: 

07 Haziran 1995 tarihinde 31 yaşındaki Edip Aksoy ve 23 yaşındaki Orhan Cingöz Diyarbakır Dağkapı’ daki Yeşilçınar Çay Bahçesi’nde arkadaşları ile oturuyorlardı.

Çay bahçesine gelen ve kendilerini “polis” olarak tanıtan silahlı, telsizli 3 kişi, Edip ve Orhan’ın kimliklerini kontrol ettikten sonra onları bölgede “ ölüm arabaları” olarak bilinen Beyaz Toros’a bindirerek götürdü. Edip Aksoy ve Orhan Cingöz’ün gözaltına alınarak götürüldüklerine tanıklık edenler vardı ama gözaltına alındıkları reddedildi. Kendilerinden bir daha haber alınamadı.692. haftamızda 24 yıldır Sara Aksoy ve Ayşe Cingöz’ün Diyarbakır’dan yükselen “ Oğullarımızı istiyoruz, onları kaybedenlerin yargılanmasını istiyoruz!” diyen seslerine sesimizi katacağız.Sizi de kırmızı bir karanfille Galatasaray’a; hakikat ve adalet çağrımıza güç katmaya çağırıyoruz.

 

Tarih: 30 Haziran 2018 (Cumartesi)

Saat: 12.00

Yer: Galatasaray Meydanı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız